HomeHovedretter Fisk Hel ovnsbakt uer med asiatiske smaker

Hel ovnsbakt uer med asiatiske smaker

Comments : 1 Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Uer er ikke lett å få tak i siden den nå er rødlistet, men hvis du er heldig og kommer over en i fiskedisken, er dette en veldig god måte å tilberede den på. Ingefær, chili og hvitløk, sammen med sitrusfrukter, gir den et asiatisk preg. Ved å tilsette sjalottløk, får man noe mer mildhet og sødme. Tantemat synes dette er kjempegodt, men det kan kanskje bli litt «barskt» for dem med sarte smaksløker! Isåfall er det bare å redusere mengden krydder.

 

HEL, OVNSBAKT UER MED ASIATISKE SMAKER

2 personer:

 

Du trenger:

 

Helbakt uer 1Ingredienser

 

  • 1 hel uer, ca. 1,5 kg.
  • 3 sjalottløk
  • 1 lime i båter
  • 1 sitron i båter
  • 2 røde chili
  • 20 gram fersk ingefær
  • 3-6 hvitløksfedd
  • Flaksalt
  • Svart pepper

 

Chili, ingefær og hvitløk renses og kuttes i små terninger. (For tips om lettvint skrelling av ingefær, se TIPS nedenfor). Sjalottløken finhakkes.
Helbakt uer 1ChiliIngefærHvitløk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slik gjør du:

Vask og rens ueren, og skrap bort skjellene. Ved å legge fisken under vann mens du gjør dette, unngår du at skjellen spruter utover.
Helbakt uer 1SkrapingAvSkjell

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klipp ut gjellene

 

 

Helbakt uer 1FjerningavGjeller

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klipp av sporden og finnene. OBS! Vær forsiktig så du ikke stikker deg på de spisse finnene!
Helbakt uer klipping av finner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På hver side av fisken skjærer du tre snitt inn til benet.
Helbakt uer snitting

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ringle litt god olivenolje i en ildfast form/panne og legg fisken i.

Stikk en lime- og sitronbåt i hvert av snittene på oversiden av fisken.
Strø over sjalottløk, chili, ingefær og hvitløk.
Press saften av resten av lime- og sitronbåtene over fisken.
Strø på salt og pepper. Ringle over god olivenolje til slutt.
Helbakt uer klar for ovnen

 

Dekk formen tett til med aluminiumsfolie, sett den midt i ovnen på 165 grader Celsius og la fisken bakes i 1 time. (Den tåler å stå lenger, men senk da varmen til 70 grader den siste tiden).

Server direkte fra formen, og ha mer flaksalt og sort pepper til den som ønsker det, sammen med lime- og sitronbåter.

Kokt jasminris passer til.

 

Vel bekomme!

 

TIPS: Lettvint skrelling av ingefær med teskje:
LettvintSkrellingAvIngefærMedTeskje

1 COMMENT

One thought on : 1

  • mai 1, 2015 at 11:37 am

    Hei, dette er en kommentar.
    For å slette en kommentar, er det bare å logge inn og se på innleggets kommentarer. Der vil du ha muligheten til å redigere eller slette kommentarer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *