Home / Forretter / Løpstikkesuppe som forrett
25 mai, 2015

Løpstikkesuppe som forrett

Comments : 2 Posted in : Forretter, Supper on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Løpstikke, også kalt kjærlighetsurt, er en urt som du kan dyrke i din egen hage. Den har en god, selleriaktig smak som egner seg godt både til suppe, pesto (se Løpstikkepesto I og II) og annet. Den kan også brukes som krydder i grønnsaks- eller kjøttsupper. (Se bilder av planten nederst).

Jeg synes løpstikkesuppe egner seg best som forrett, men det er selvfølgelig en smakssak.

 

 

LØPSTIKKESUPPE SOM FORRETT
Til 6-8 personer.

 

Du trenger:

 

25 gram smør
2 små eller 1 1/2 store, gule løk, hakket
400 gram mandelpoteter, skrellet og kuttet i terninger
100 gram løpstikkeblader, grovt kuttet
1 liter kylling- eller hønsebuljong (terning)
Salt og pepper
Revet muskatnøtt

 

Slik gjør du:

Smelt smøret og fres løk- og potetterninger til løken blir blank. Ha i hakkede løpstikkeblader og la alt surre i ca. 1 minutt. Ha i buljongen og la alt koke forsiktig under lokk til potene er møre, ca. 20 minutter.

Kjør suppen i mikser til den er helt glatt, og hell den så tilbake i suppekjelen. La den få et oppkok og smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt.

Hvis suppen blir for tykk, tynner du den ut med mer buljong.

Løpstikkesuppe kan serveres med eggebåter og hakkede urter, for eksempel kjørvel eller persille, men etter Tantemats smak er den aller best med kun et dryss av pepper eller revet muskatnøtt over.

 

Vel bekomme!

 

Løpstikkesuppe

 

TIPS: Løpstikken er best tidlig i sesongen, men denne suppen tåler godt å fryses, så du lager så mye du orker, og fryser ned i porsjoner. Lett å ta frem senere!

 

Løpstikkepånærthold

 

Løpstikkeheleplanten

 

2s COMMENTS

2 thoughts on : Løpstikkesuppe som forrett

  • juli 7, 2015 at 8:43 pm

    Laget suppa sammen med svigerdatter (!) Lise Dragland.
    Og Egil Aslak. 🍵 Vi kosa oss da vi laget den , og den smakte helt herlig! 😃 Jeg vil helt sikkert lage den senere igjen for vi har masse løpstikke. Bruker den «hver gang det kan brukes buljong», slik jeg tror jeg leste i Anne Marta Borgens urtebok for lenge siden. Tusen takk for oppskrifta!😊

    • tantemat
      juli 13, 2015 at 4:04 pm

      Så hyggelig, Liv! Ja, tror det var Anne Marta som skrev det i boken sin! Forøvrig en kjempefin bok.
      Hilsen Grethe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *