HomeHovedretter Pizza med chilisterk tomatsaus

Pizza med chilisterk tomatsaus

Comments : 1 Posted in : Hovedretter, Ingredienser fra naturen on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Pizza er god mat, synes vi, og med en smakssterk saus og med godt fyll blir det spennende også! Men for alle som ikke er glad i at det blir for sterkt, tar jeg med noen tips til slutt.

2-3 personer

FerdiPizzaChilisterkSaus

 

Først oppskrift på Chilisterk tomatsaus.

Denne oppskriften er nok til minst 3 pizzaer. Det tar litt tid å koke den inn til passe tykk pizzasaus, så derfor er det greit å koke en såpass stor porsjon. Det du ikke bruker, kan du bare fryse ned, og så er det enkelt å ta den opp neste gang du skal lage pizza! En god regel for all nedfrossen mat, er å tine den langsomt i kjøleskap, ihvertfall et døgn.

2 ss olje

1 kg plommetomater.

1 stor, gul løk

3 fedd hvitløk

3 tørkede chili med frø

Salt, ca. 1 ts

Pepper, ca. 1 ts

2 ts tørket oregano

1 ts tørket basilikum

Hvitvinseddik, gjerne hvit balsamicoeddik

1/2-1 ss sukker

Fjern skallet av tomatene. En lettvint måte å gjøre det på, er å dyppe tomatene noen få sekunder i kokende vann. Så dypper du dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen, skjærer et snitt i skallet og drar det av.

LettvintSkrellingAvTomater

TomaterFjernStilken

Fjern deretter stilken og grovhakk tomatene

Grovhakk løk og hvitløk.

Surr løk og hvitløk blank i oljen på middels varme, og tilsett tomater, oregano, basilikum og knust, tørket chili med frø. La dette surre over middels varme til nesten all væske er kokt inn. (Det kan ta tid, avhengig av hvor mye fuktighet tomatene gir fra seg).

KokingAvChilisterkTomatsausTilPizza

Ha blandingen i en matmølle og kjør den til fin konsistens, eller bruk en stavmikser. Ha den tilbake i kasserollen, ha i salt og pepper, og la den koke inn til du har ketsjup-konsistens. Smak til slutt til med hvitvinseddik og sukker og evt. mer salt og pepper. Sausen skal være sterk, men samtidig ha både sødme og syre.

ChilisterkTomatsausTilPizza

TIPS: Som nevnt blir denne sausen ganske sterk, så om du vil ha den mer moderat tar du i bare 1/2-1 tørket chili. Da trenger du kanskje mer pepper og salt for å få en fin smak.

 

Så var det pizzadeigen:

2 dl vann

1/2 pose tørrgjær

1 ts salt

1-2 ss olivenolje

Ca. 250 g hvetemel, til en smidig deig.

Vannet varmes til litt over fingervarmt. Tøm det over i bakebollen og tilsett gjæren og la den løse seg opp. Tilsett salt og olivenolje, og rør gradvis inn hvetemel til en smidig deig. Du trenger ikke arbeide så mye med deigen. Bare elt den på bakebordet til den slipper underlaget. Smør den inn med olivenolje, legg den tilbake i bakebollen og dekk den med plastfolie og et håndkle. La den heve til dobbel størrelse, ca. 1/2 time. Ta den ut på bakebordet og kjevle den ut og legg den på bakepapir på en bakeplate.

 

Pizzafyll:

Chilisterk tomatsaus

100-150 g champignon (Er du så heldig å ha selvplukket skrubb i fryseren, bruker du det i stedet)

100-150 g pepperonipølse, skåret i skiver

1-2 pk søte cherrytomater, delt i to

1 pk (ca. 400 g) Mozarellaost beregnet for varmebehandling, skåret i 4 mm tykke skiver

1 rød chili, renset for frø og skåret fint

6 fedd fersk hvitløk, hakket eller i tynne skiver

Sort pepper

Oregano

Skjær soppen i skiver og stek dem på varm panne til de har sluppet all fuktighet. Ha så i olje, salte og pepre forsiktig og press over noen dråper sitronsaft.

Smør chilisaus utover den utkjevlede pizzadeigen. Strø over chili og hvitløk og sopp og krydre med pepper.

StartFyllingAvPizza

 

Fordel pølseskiver, cherrytomater og Mozzarellaost utover bunnen. Strø over oregano til slutt.

PizzaMedFyll

 

Stekes midt i ovnen på 220°C i 20 minutter.

Vel bekomme!

TIPS 1: Chili som fyll på bunnen kan utelates hvis du vil ha den mindre sterk.

TIPS 2: Hvis du vil ha den enda mer forsiktig, bruker du Heinz tomatketsjup som pizzasaus istedenfor min chilisterke tomatsaus.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • lise
    juli 2, 2015 at 10:19 am

    Nam nam! Høres ut som pizzakveld er like rundt hjørnet nå 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *