Home / Hovedretter / Torsk i gryte med gode grønnsaker
13 juli, 2015

Torsk i gryte med gode grønnsaker

Posted in : Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Jeg fikk inspirasjon til denne fiskeretten første gang jeg var på Kreta, i 1981. Hele fiskeskiver, med både skinn og ben, oppi en gryte sammen med grønnsaker, var veldig uvant for meg, men smakte fantastisk godt. De hele fiskeskivene gir ekstra god kraft og smak til denne retten. Vel hjemme igjen laget jeg min egen variant , og jeg synes stadig at det er like godt.

Torsk i gryte med gode grønnsaker

Denne gryten er nok til 2-4 personer.

3 ss smør

1 fiskebuljongterning

1 stor, gul løk, kuttet grovt

1 liten purre, kuttet i ringer

1 fennikel, kuttet i mindre biter

2 fedd hvitløk, kuttet i skiver

1/2 rød chili, uten frø, kuttet fint

500 gr tomater, gjerne forskjellige typer og farger, kuttet i båter

4-8 torskeskiver

Salt, pepper

Timian, gjerne sitrontimian (1 ss fersk eller 1 ts tørket)

IngredienserTilRetten

Surr løk, purre og fennikel i smør 2-3 min., til det er blankt, i en lav, vid kasserolle. Ha i hvitløk og chili og smuldre over buljongterningen.

Krydre med timian, salt og pepper, rør rundt og la det surre i et par minutter.

Legg i tomatbåtene og rør rundt.

Legg i fiskeskivene, strø litt salt og pepper på dem, og legg lokket på kasserollen. Kok forsiktig opp, senk varmen og la trekke forsiktig til fisken er kokt, dvs. når den lett løsner fra benet. Det tar 15-20 minutter.

Ingrediensene i gryten

Server med kokte poteter.

Vel bekomme!

TIPS 1: Om du ikke vil ha hele fiskestykker med skinn og ben, bytt dem ut med filet.

TIPS 2: Selv om denne gryten ikke er tilsatt noe fuktighet, dannes det ganske mye kraft av grønnsakene og fisken, og hvis det blir noe til overs, fryser du det ned og bruker det i en fiskesuppe ved en senere anledning.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *