Home / urter og blomster / Blomster som kakepynt
21 september, 2015

Blomster som kakepynt

Posted in : urter og blomster on by : tantemat Stikkord: , , ,

Det er mye fin kakepynt å få kjøpt, men du kan også lage din egen, av blomster som du selv kan så i krukker eller i hagen.

KornblomstTilTørking

RingblomstTilTørking

Både ringblomster og kornblomster er fine til å pynte kaker med. Smaken er ganske nøytral, og de blir et blikkfang fordi de har så klare farger. Fargen holder seg også godt ved tørking.

Enkle å tørke er de også. Riv av kronbladene, spre dem utover på et kjøkkenpapir og la dem ligge til tørk i romtemperatur i et døgn eller to. Fyll dem så på glass når du sikker på at de er helt tørre. Du kan blande dem sammen eller ha dem hver for seg, og så har du lekker kakepynt klar til bruk! De har lang holdbarhet.

TIPS 1: Blomstene kan godt brukes ferske også. Det er bare å rive av kronbladene og bruke dem som de er.

TIPS 2: Både kornblomster og ringblomster kan ha blomster i mange forskjellige farger, og desto mer variert fargene er, desto finere blir de som kakepynt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *