Home / urter og blomster / Rosmarin, tørking og bruk
22 september, 2015

Rosmarin, tørking og bruk

Posted in : urter og blomster on by : tantemat Stikkord: , , ,

På terrassen har Tantemat en potte med rosmarin. Gjennom hele sesongen bruker jeg den frisk, men når høsten nærmer seg og det blir stadig kaldere, er det tid for å klippe ned planten for tørking.

RosmarinIPotte

Tørking:

Fjern alle stygge blad og skyll stilkene godt. Rist av vannet og legg stilkene på en rist oppå en ovnsplate. Bruker du varmluft, setter du dem inn i ovnen på 45ºC varmluft. I vanlig ovn setter du dem inn på 50-55ºC med en tresleiv i ovnsdøren for å slippe ut fuktighet. Det kan ta noen timer før de blir tørre, siden bladene er litt tykke og klebrige. Bladene er ferdig tørket når du lett kan knuse dem mellom fingrene. Risp bladene av stilken og oppbevar bladene i et glass med tett lokk. Smaken holder seg best om du beholder bladene så hele som mulig og ikke pakker glasset for fullt. Tørkede urter har lang holdbarhet.

RosmarinTilTørking

Rosmarin kan du bruke til lam og vilt, og til ovnsbakte poteter eller grønnsaker. Den kan brukes både frisk og tørket.

1 ss frisk urt tilsvarer ca. 1 ts tørket urt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *