Home / Drikke / Eplesaft uten koking
25 september, 2015

Eplesaft uten koking

Comments : 6 Posted in : Drikke, Fruktsaft on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Dette er en deilig, rå eplesaft som ikke trenger koking. Derimot må den stå i kjøleskapet noen dager for å trekke smak, men den er vel verdt å vente på! Har du masse epler i hagen, er dette dessuten en fin måte å bruke dem på!

Du kan bruke bare én sort, eller en blanding av mange, avhengig av hva du har i hagen eller hva du får tak i.

Denne oppskriften gir 4-5 liter saft.

 

EPLESAFT UTEN KOKING

 

 

Du trenger:

  • 5 liter vann
  • 6 liter epler (delt i mindre biter)
  • 1 ss sitronsyre (fås på apotek)
  • 1 ts natriumbenzoat (fås på apotek)

 

Slik gjør du:

Vask eplene. Behold skall og kjerner, men skjær bort blomst, stilk og stygge eller råtne flekker. Del dem opp i mindre biter før du måler opp mengden.

 

EplerOppdelingTilEplesaft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Først løser du opp sitronsyre og natriumbenzoat i 1 liter av vannet i en stor beholder (ikke av plast, men for eksempel en kasserolle). Ha i de oppdelte eplene, og fyll så opp med resten av vannet. Legg gjerne en tallerken eller lignende på toppen for å holde eplene under vann. Dekk til med et lokk eller plastfolie og sett i kjøleskapet. La det stå i 3-5 dager.

Sil fra eplene og kast dem. Saften måles opp og det tilsettes ca. 1 dl sukker pr. liter saft. Prøv deg frem, fordi mengden sukker du må bruke avhenger av hvor mye smak og syrlighet eplene hadde. Rør til sukkeret er oppløst, og saften er klar til å drikkes. Den kan blandes med vann, om du ønsker det.

Fyll saften i flasker og oppbevar i kjøleskap eller fryser. Holdbarheten er selvfølgelig mye kortere i kjøleskap.

Vel bekomme!

6s COMMENTS

6 thoughts on : Eplesaft uten koking

  • Elin Holand
    oktober 14, 2015 at 11:19 pm

    Hei Grethe ! Nå har jeg lagd eplesaft. Den ble kjempegod. Pga manglende plass i kjøleskapet lagde jeg bare ca halvparten og det ble i ca 16-17 dl. Tok kun en dl sukker og det holdt i massevis. Veldig god drikke, kanskje jeg prøver en gang til, nå kan jo kasserollen med blandingen settes ut, temperaturen ute er lav??

    • tantemat
      oktober 16, 2015 at 4:05 pm

      Hei, Elin! Så artig at du har fått prøvd oppskriften og at du likte saften. Det er jo en veldig fin måte å bruke eplene på, når man har mye av dem. Og når temperaturen er som nå, så fungerer uteområdet som et kjøleskap med masse plass! 🙂 🙂

  • Tone
    september 20, 2018 at 9:45 pm

    Hei. Ser og høres nydelig ut!!! Men et spørsmål…Hvorfor ikkje lage herligheten i plast men i en stor kasserolle? (Hvis plasten er merket for bruk til mat sjølsagt) mmmm gleder meg til å teste!!!

    • tantemat
      september 21, 2018 at 9:08 am

      Hei, Tone! Grunnen til at Tantemat laget saften i en kasserolle, er rett og slett fordi det var det jeg hadde for hånden og fordi jeg prøver å unngå å bruke plast. Men hvis plast er mer praktisk for deg, synes jeg du skal bruke det. Det har neppe noen betydning for smaken. Lykke til, jeg tror du kommer til å like denne eplesaften! Hilsen Tantemat

  • Anne Rust
    september 26, 2018 at 6:17 pm

    Har laga eplesaften i fleire omganger. Å den forsvinner fort av voksne barn og barnebarn.Å veldig god å laga smoothie med den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *