Home / Hovedretter / Fisk / Makrellkaker
2 oktober, 2015

Makrellkaker

Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , ,

Tantemat var nylig så heldig å få en masse nyfisket makrell, og benyttet sjansen til å lage makrellkaker. Det ble mer enn nok til én middag, så nå ligger det flere pakker av dem i fryseren. Senere er de lette å ta opp og varme forsiktig i en panne med litt olje eller smør.

Server makrellkakene med smørsurret vårløk og kokte poteter!

FerskMakrell

MakrellFiletering

Makrellkaker til 4 pers.:

750 gr makrellfilet

1 1/2 ss potetmel

2 dl melk (hel, lett eller skummet)

2 ts salt

5 ss hakket grønt (persille, gressløk, dill, estragon e.l.)

Skjær makrellfileten i mindre biter og kjør i matmølle i noen sekunder til en grov blanding. Tilsett salt, potetmel, melk og hakket grønt og kjør til det er blandet, og vurder om du må tilsette mer væske. Deigen skal være smidig og lett å forme til kaker. Hvis den er veldig fast, tilsetter du mer melk litt etter litt til du har passe konsistens.

Form kaker og stek i smør på noe over middels varme til de er fint brune og gjennomstekt. Stek gjerne en prøvekake først, for å kjenne om du vil tilsette mer salt eller grønt.

 

Tilbehør: Surret vårløk:

2 bunter vårløk

3 ss smør

Kutt opp vårløk i mindre biter og surr dem  i litt smør til de er falt litt sammen og er gjennomvarme. Så er de klar til å serveres som tilbehør til de stekte makrellkakene, sammen med kokte poteter!

Vel bekomme!

(På bildet under er det stilkene av salatløken fra terrassen jeg bruker. De smaker som vårløk!)

SmåløkFraTerrassenSurretISmør

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *