HomeFROKOST Glutenfri granola (frokostblanding)

Glutenfri granola (frokostblanding)

Comments : 4 Posted in : FROKOST, Gryn, Nøtter og frø on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Det er viktig å få i seg frokost for å få opp energien og være klar for skole eller jobb! En skål med granola i yoghurt eller melk er lettvint og raskt å forsyne seg med og en god start på dagen. Selv den travleste kan klare å få i seg litt mat om morgenen på den måten!

En slik hjemmelaget granola inneholder dessuten en masse gode næringsstoffer som kroppen din trenger (se TIPS 1 nedenfor), og den smaker kjempegodt!

 

Granola fungerer også som en rask lunsj eller et lite mellommåltid om du trenger litt påfyll, og med gresk yoghurt og litt honning blir den en sunn og velsmakende dessert. Du kan til og med knaske granolaen tørr, som den er, om du føler for det! Fin som turmat er den også!

Den oppskriften du får her er ganske stor, så den skulle vare ganske lenge! Oppbevar den tørt og mørkt i et glass med tett lokk.

Ingrediensene finner du i en velassortert dagligvareforretning, eller på helsekostbutikk. Er du opptatt av å spise økologisk, kan du også finne mange av disse ingrediensene som økologisk vare.

 

DSC_8281

 

 

GLUTENFRI GRANOLA (FROKOSTBLANDING)

 

Du trenger:

 

  • 500 gr glutenfrie havregryn
  • 125 gr hirseflak
  • 125 gr knust bokhvete
  • 150 gr mandler
  • 150 gr valnøtter
  • 100 gr solsikkefrø
  • 100 gr knuste linfrø
  • 100 gr hvite sesamfrø
  • 50 gr kokoschips eller kokosmasse
  • 140 gr Cocosa Extra Virgin (se TIPS 2 nedenfor)
  • 2 dl vann
  • 2 ts salt
  • 4 ts kardemomme
  • 4 ts kanel
  • 2 ss Steviosa Sukker (se TIPS 3 nedenfor)
  • 1 ts vaniljesukker (helst den typen som inneholder ekte vanilje)

 

Slik gjør du:

Grovhakk mandler og valnøtter og bland det godt sammen med resten av de tørre ingrediensene.

Smelt Cocosa og bland inn vann, salt, kardemomme, kanel, Steviosa Sukker og vaniljesukker.

 

DSC_8275

 

Hell den våte Cocosablandingen over de tørre ingrediensene og bland dette godt sammen, så fuktigheten blir jevnt fordelt i blandingen.

Legg bakepapir i en ovnsform og fordel blandingen utover i den. Jevn ut overflaten.

 

DSC_8278

 

Sett formen midt i ovnen og stek på 140ºC. Det kan ta 1 1/2 – 2 timer før den er ferdig tørket.

Sett en alarmklokke på 1/2 time og ta blandingen ut og rør godt i den. Sett formen tilbake i ovnen, og gjenta røringen på nytt etter 1/2 time til. Sett deretter alarmklokken på 15 minutter om gangen. Gjenta til blandingen er blitt helt tørr og jevnt gyllen. Grunnen til at du må ta ut og røre i blandingen på denne måten, er for å unngå at den blir brent eller ujevnt stekt.

Ta ut formen og la blandingen avkjøles helt før du fyller den i store glass med tett lokk.

Nå har du en nydelig granola stående klar til bruk når du måtte ha lyst på det.

Spis den til frokost, som lunsj, mellommåltid eller til dessert, og gjerne med fersk eller tørket frukt eller bær, syltetøy eller honning. Med granola i huset har du alltid et godt og næringsrikt måltid tilgjengelig!

Tantemat spiser gjerne denne granolaen i yoghurt, med egenplukkede, kortreiste, rørte blåbær på toppen!

Vel bekomme!

 

DSC_8281

 

 

 

 

 

TIPS 1: I denne granolaen er det både nøtter og frø, som inneholder både mineraler og vitaminer og sunt fett. Og havregryn er med på å senke kolesterolet.

 

TIPS 2: Cocosa Extra Virgin er sunt fett som ikke er blitt ødelagt under bearbeiding, slik mange andre fettyper blir. Når du spiser fett som Cocosa Extra Virgin, som inneholder halvlange fettsyrer, bidrar det til å øke fettomsetningen i kroppen. Cocosa Extra Virgin inneholder både vitaminer, mineraler og antioksidanter.

 

TIPS 3: Stevia Sukker er søtstoff utvunnet fra urten Stevia. Dette søtstoffet øker ikke blodsukkeret, og det inneholder ikke kalorier. Det er heller ikke skadelig for tennene. Steviosa er fem ganger søtere enn vanlig sukker.

4s COMMENTS

4 thoughts

  • februar 1, 2016 at 3:17 pm

    Namnamnam! Denne kan varmt anbefales. Utrolig god, smaksrik, sunn og mettende. Nå skal vi lage denne hjemme i Hemsedal 🙂

    • tantemat
      februar 2, 2016 at 10:24 am

      Hei, Mari! Takk for hyggelig tilbakemelding! Hilsen Tantemat

  • Knut M Hohle
    april 28, 2016 at 8:56 pm

    Fantastisk frokostblanding! Utrolig god smak og enkel å lage.

    • tantemat
      april 29, 2016 at 1:46 pm

      Hei, Knut! Glad du likte den! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar til tantemat Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *