Home / Gjestekokker / Fruktsalat med marengskrem
4 februar, 2016

Fruktsalat med marengskrem

Comments : 7 Posted in : Gjestekokker, Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Enhver festmiddag fortjener en deilig dessert som avslutning, så her får du oppskrift på en frisk, sunn og lettlaget fruktdessert, presentert av Tantemats to gjestekokker, Terje (til venstre) og Kjetil (til høyre). De er begge habile jegere og kokker med utsøkte viltretter på CV’en, men denne gangen står de altså for desserten!

Fruktsalaten kan gjøres istand et par timer i forveien, men kremen med marengs bør gjøres klar akkurat like før servering, slik at marengsens sprøhet bevares. Og en liten pause mellom hovedrett og dessert, mens du gjør marengskremen klar, vil nok middagsgjestene bare sette pris på!

Denne salaten er enkel å lage, da den kun krever rensing/skrelling og oppdeling av de forskjellige ingrediensene. Det som tar mest tid, er å plukke frøene ut av granateplet. Til gjengjeld kan du gjøre det i god tid i forveien, gjerne dagen før. Sett frøene i kjøleskapet i et glass med tett lokk, så holder de seg godt.

Det skal ikke være noen lake eller dressing til denne fruktsalaten. Den har så mange søte og gode ingredienser at det er nok i seg selv, og de sødmefulle, sprø og saftige granateplefrøene gir en ekstra dimensjon til denne desserten. Den myke kremen med små, sprø «sukkerbomber» av marengs i, er «prikken over i’en»!

 

 

FRUKTSALAT MED MARENGSKREM

 

Til 6-8 personer

 

Du trenger:

 

DSC_8348

 

  • 1/2 melon, av en søt type som du liker
  • 1 granateple
  • 500 gr blå, stenfrie druer
  • 2 bananer
  • 1 eske jordbær (ca. 400 gr)
  • 1 eske blåbær (ca. 125 gr)
  • Frisk sitronmelisse eller mynte til pynt

 

 

Slik gjør du:

Begynn med å plukke frøene ut av granateplet. (Dette kan du gjøre så tidlig som dagen før du skal ha dem i salaten. Sett dem i kjøleskapet i et glass med tett lokk til du skal bruke dem).

Skjær et snitt i skinnet på granateplet, men ikke så dypt, da skjærer du istykker frøene. Ta tak i snittet du har laget og vri av et stykke av granateplet, slik at du får åpnet det. Plukk av frøene du får tak i. Fortsett med å vri stykker av granateplet til du har fått plukket ut alle frøene. Pass på at du ikke får med noe av de hvite hinnene, det smaker ikke godt og ser heller ikke pent ut.

(Når du plukker ut granateplefrø kan det bli endel spruting, så pass på å ha på deg et forkle som dekker godt. Fargen kan sette seg godt fast i tøyet).

 

 

DSC_8324

 

Når du har plukket ut alle frøene fra granateplet, skal de andre fruktene og jordbærene deles opp.

 

Ta stenene ut av melonen og skjær den i 1,5 cm tykke skiver. Skjær bort skallet og del skivene i pene biter.

 

DSC_8352

 

Del druene i to og bananene i 0,5 cm tykke skiver.

Del jordbærene i fire biter.

 

DSC_8349

 

Legg de oppdelte fruktene og jordbærene i en skål etter hvert, sammen med granateplefrøene, og bland forsiktig sammen.

 

FruktsalatMedMarengskrem1

(Foto: Mari Valen Høihjelle)

 

Når alt er blandet, fordeler du blåbærene pent oppå fruktsalaten. Pynt gjerne med noen blader av sitronmelisse eller mynte til slutt.

 

FruktsalatMedMarengskrem6

Foto: Mari Valen Høihjelle

 

Like før du skal servere fruktsalaten, skal marengskremen lages istand:

 

MARENGSKREM

 

Til 6-8 personer:

 

Du trenger:

 

  • 6 dl kremfløte
  • 200 gr marengs/pikekyss

 

Slik gjør du:

Hell fløten i en bolle og pisk til du får en myk krem.

 

FruktsalatMedMarengskrem2

Foto: Mari Valen Høihjelle

 

Knus marengs/pikekyss oppi kremen.

 

FruktsalatMedMarengskrem3

Foto: Mari Valen Høihjelle

 

FruktsalatMedMarengskrem4

Foto: Mari Valen Høihjelle

 

Bland marengs/pikekyss inn i kremen og server straks ved siden av fruktsalaten.

 

Vel bekomme!

 

 

FruktsalatMedMarengskrem7

Foto: Mari Valen Høihjelle

 

 

FruktsalatMedMarengskrem8

Foto: Mari Valen Høihjelle

 

FruktsalatMedMarengskrem5

Foto: Mari Valen Høihjelle

7s COMMENTS

7 thoughts on : Fruktsalat med marengskrem

  • februar 8, 2016 at 4:19 pm

    nam, denne var praktfull!

    • tantemat
      februar 9, 2016 at 9:57 am

      Hei, Lise! Så fint du likte desserten! Med alle fruktene og bærene er den jo sunn også! Hilsen Tantemat

  • Terje
    februar 9, 2016 at 5:14 pm

    Veldig god fruktblanding, og marengskremen var utmerket!

  • Terje
    februar 9, 2016 at 5:25 pm

    Veldig god fruktblanding! Og marengskremen var utmerket!

    • tantemat
      februar 10, 2016 at 12:25 pm

      Hei, Terje! Takk for positiv tilbakemelding! Hilsen Tantemat

  • februar 14, 2016 at 9:09 pm

    En perfekt dessertsymfoni 🙂 En utrolig fresh fruktsalatblanding, og marengskremen gir retten det lille ekstra. Jeg elsker både marengs og krem, men har aldri smakt de to kombinert. Utsøkt!

    • tantemat
      februar 16, 2016 at 12:03 pm

      Hei, Mari! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Dette er en kombinasjon av både sunt og søtt, så den skulle passe til de fleste! 🙂 Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *