Home / Lunsjretter / Superenkel blåskjellsuppe
11 april, 2016

Superenkel blåskjellsuppe

Comments : 2 Posted in : Lunsjretter, Skalldyr on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Denne blåskjellsuppen er noe av det enkleste du kan lage til lunsj. Den krever bare litt oppkutting først og så kun 2-3 minutter koketid før den er ferdig! Dekk bordet på forhånd og pass på å ha ferdig stekte baguetter og temperert smør stående klart, og så er lunsjen ferdig i en fei og klar til servering!

 

Ønsker du å servere en tørr hvitvin ved siden av, kan følgende anbefales:

En Petit Chablis, eller for eksempel Chablis premier cru, Vaillons, William Fevre, 2012. (Det kan være lurt å bruke samme hvitvin i suppen som du skal servere til, da harmonerer smakene bedre).

 

Denne oppskriften er til 2 personer, men skal du servere til flere er det bare å oppskalere den tilsvarende.

 

SUPERENKEL BLÅSKJELLSUPPE

Til 2 personer:

 

Du trenger:

 

 

  • 1 kg blåskjell
  • 3 ss smør
  • 1 stor sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 8 cm av det grønne av en purreløk
  • 3 dl hvitvin

 

Slik gjør du:

Skyll og skrubb blåskjellene godt. Kast dem som ikke lukker seg når du gir dem en kakk.

Skyll purreløken godt og skjær den, løk og hvitløk i småbiter.

Smelt smøret i en vid panne/kasserolle, ha i purreløk, løk og hvitløk og la det småsurre på middels varme i et par minutter, til løken blir blank.

Skru opp varmen noe, ha i hvitvin og la det koke opp.

Ha i blåskjellene og la dem koke under lokk i 2-3 minutter. Trekk kasserollen av platen og kast de blåskjellene som ikke har åpnet seg.

 

Server straks med nystekte baguetter og smør!

 

Vel bekomme!

 

DSC_8486

 

2s COMMENTS

2 thoughts on : Superenkel blåskjellsuppe

  • april 13, 2016 at 11:37 am

    Åj, dette fikk det til å rumle i magen 😀

    • tantemat
      april 13, 2016 at 1:11 pm

      Håper det! Og den er så rask å lage at du fort får stilt sulten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *