Home / Forretter / Kokte råreker
30 juni, 2016

Kokte råreker

Posted in : Forretter, Hovedretter, Lunsjretter, Skalldyr, Skalldyr, Skalldyr on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Reker hører sommeren til, og er både lettvint og god mat. Faktisk sommerens enkleste middag, spør du Tantemat. Men selvfølgelig kan du også spise reker til lunsj eller som en forrett. Isåfall er denne oppskriften nok til henholdsvis 4 personer eller 6-8. De fleste kjøper ferdig kokte reker, men visste du at du kan kjøpe råreker og koke dem selv? Ferskere og mørere får du dem ikke! Dessuten er det lurt å bruke råreker i oppskrifter der reker skal varmebehandles, for da unngår du at rekene blir overkokte og seige, noe som fort kan skje om man bruker ferdigkokte.

Tantemat bestiller råreker fra en av båtene på brygga i Oslo dagen før, og henter neste morgen. Grunnen til at det er lurt å bestille på forhånd, er at råreker er spesielt populært hos våre asiatiske venner, og de er i absolutt flertall av fiskebåtenes kunder. Har du ikke forhåndsbestilt, risikerer du å måtte stå og se på at rårekene bare «forsvinner», og så må du «nøye deg med» de ferdig kokte, om du i det hele tatt får kjøpt noen. Søk på «fersk fisk og skalldyr…» på facebook, så får du opp fiskebåtene og ser hva de har å by på. Kanskje har de også noe annet godt som du kunne tenkt deg?

Nederst i dette innlegget kan du se bilder av både fiskeren og fiskebåten som Tantemat handlet med denne gangen.

 

DSC_8967

 

 

 

KOKTE RÅREKER

 

Til 2 personer som middag/4 personer som lunsj/6-8 personer som forrett

 

Du trenger:

 

DSC_8968

 

  • 2 liter råreker (1 kg)
  • Vann
  • Grovt havsalt

 

 

Slik gjør du:

 

Kok opp rikelig med vann i en stor kasserolle. Ha i et par never grovt havsalt og rør til det er oppløst. Skyll rekene i et dørslag og ha dem i det kokende vannet.

 

DSC_8969

 

La rekene få et godt oppkok, tøm av vannet og avkjøl før servering. (Vannet blir avkjølt når du har i alle rekene samtidig, så det kan ta noen minutter før det koker opp igjen. Rekene vil også fortsette å «koke» litt etter at vannet er tømt av, så når de er avkjølt er de helt perfekte).

 

Spis de nykokte rekene med fersk loff, majones og sitronbåter. Og kanskje et glass rosévin eller hvitvin? Så er det bare å nyte sommermåltidet! (Et lite tips til deg som liker litt mer smak, er å servere Tantemats chilimarmelade til).

 

 

Vel bekomme!

 

DSC_8971

 

 

Tantemat kjøpte råreker av Philip Rasmussen på Fjordgutt, og som du ser på bildene under, så har han også mye annet godt fra havet å by på.

 

DSC_8954

 

DSC_8957

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *