Home / Hovedretter / Fisk / Sei med sydlandsk smak
15 november, 2016

Sei med sydlandsk smak

Posted in : Fisk, Hovedretter, Sei on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Denne nydelige og litt annerledes retten med sei fant Tantemat i et ukeblad for mange år siden, og har laget den gang på gang etter det. Grønnsakene som brukes er vanlige for de fleste, men kanskje ikke så vanlig å bruke i forbindelse med sei. Kombinasjonen er vellykket, og appelsin og sorte oliven er alltid en vinner sammen og gir denne retten det sydlandske preget! Oppskriften er lettvint, og hverken grønnsakene eller fisken trenger lang trekketid, så denne middagen lager du raskt! Brun ris ved siden av smaker kjempegodt, men du kan også bruke potetmos eller pasta.

 

 

SEI MED SYDLANDSK SMAK

 

TID: 40-45 minutter

 

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

dsc_9616

 

  • 800 gr seifilet uten skinn og ben (200 gr pr. person)
  • 1 gul løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 grønn paprika
  • 1 liten squash
  • 3-4 fedd hvitløk
  • revet skall og saft (ca. 1 dl) av 1 appelsin
  • 1 ss tomapuré
  • 1 boks hakkede tomater 400 gr)
  • 1 klype cayennepepepr
  • 1 ts tørket, knust timian
  • 2 dl matfløte
  • 3 ts salt
  • 1/2 ts sort eller hvit pepper
  • 12 svarte oliven
  • Litt olje til å steke i
  • Litt klippet kryddergrønt til å drysse over, for eksempel persille, gressløk eller lignende.

 

Slik gjør du:

Rens og del løken i to og skjær i skiver. Del gulrøttene i fyrstikktynne strimler, squashen i skiver og paprika i strimler.

Riv appelsinskallet med et rivjern, men lag gjerne noen strimler til pynt først. Pass på at du ikke får med noe av det hvite innenfor skallet, det vil gi bitter smak. Klem ut saften av appelsinen, du skal ha tilsammen ca. 1 dl saft.

Rens og del opp hvitløksfeddene i mindre biter. De skal presses opp i gryten etter hvert.

 

dsc_9622

 

Varm et par spiseskjeer olje til noe over middels varme i en lav, vid panne og fres løk, gulrøtter, squash og paprika i 2-3 minutter, de skal ikke bli brune. Ha i tomatpuré, tomatene fra boksen, med tomatsaften, og fløte, og la det småkoke i 2-3 minutter. Rør forsiktig innimellom.

Knus hvitløksfeddene oppi, krydre med salt, pepper, cayennepepper og tørket, knust timian og ha i revet appelsinskall. Rør forsiktig.

Del seifileten opp i porsjonsstykker og legg dem oppå grønnsakene. Kvern litt salt og pepper over fisken og legg lokk på pannen.

 

dsc_9625

 

Gi et raskt oppkok, demp varmen og la retten trekke på svak varme til seien er gjennomkokt, ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke seistykkene er. Legg oliven på toppen slik at de blir varme.

Pynt med revet appelsinskall og klippet kryddergrønt, og server med ris, pasta eller potetmos.

 

Vel bekomme!

 

dsc_9627

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *