Home / Hovedretter / Fisk / Steinbitfilet med løk og tomater
17 januar, 2017

Steinbitfilet med løk og tomater

Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , ,

Til hverdags ønsker vi oss smakfull, lettlaget mat som blir raskt ferdig, med sunne og gode ingredienser. Her får du oppskrift på ovnsbakt filet av steinbit, med løk og tomater. Steinbitfileten kan også byttes ut med filet av torsk, sei eller lyr.

Denne retten trenger ikke annet tilbehør enn kokte, melne poteter, for eksempel pimpernell eller mandelpoteter. Sjekk potetenes koketid, og sett dem på slik at de blir ferdig samtidig med fisken.

 

 

STEINBITFILET MED LØK OG TOMATER

TID: 45-50 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

DSC_9938

 

  • 800 gr skinn- og benfri steinbitfilét (eller filét  av torsk, lyr eller sei) (200 gr pr. person)
  • 6 store tomater
  • 2 store, gule løk
  • 8 ss hakket gressløk
  • 6 ss nypresset sitronsaft
  • 1,5-2 ts salt
  • 1-2 ts sitronpepper
  • 6 ss god olivenolje

 

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 190ºC.

Skrell løken og del den i to på langs og skjær den deretter i 0,5 cm skiver. Skjær tomatene i 0,5 cm skiver.

Smør litt av oljen i bunnen av en ildfast form og legg først utover løkskivene, deretter tomatskivene oppå dem. Strø litt salt og sitronpepper over.

Del opp fiskefileten i serveringsstykker og legg dem på toppen. Fordel resten av saltet og sitronpepperen samt gressløken på fiskestykkene.

Fordel sitronsaften og resten av oljen over det hele.

Sett formen på midterste rille i stekeovnen og la den bakes i 30-35 minutter. Hvis du bruker seifilét trenger den like lang tid som steinbit, mens torsk og lyr trenger kun 20-25 minutter. Når det gjelder torsk, sei og lyr kan du sjekke fisken ved å se om den flaker seg når du trykker på den med baksiden av en skje, da er den klar.

 

Server med kokte poteter, for eksempel pimpernell eller annen melen potet, og husk å sette frem både salt, pepper og olje, slik at hver enkelt kan forsyne seg etter eget ønske ved bordet.

 

Vel bekomme!

 

DSC_9952

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *