Home / Hovedretter / Ovnspannekake med spinat, ost og skinke
7 februar, 2017

Ovnspannekake med spinat, ost og skinke

Posted in : Hovedretter, Lunsjretter on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Pannekaker husker vel de fleste som en favoritt fra barndommen, men da stekt i pannen og med søtt tilbehør. Som voksne liker vi fremdeles pannekaker, men foretrekker kanskje heller noe salt til samt proteiner som gir mer metthetsfølelse. Med Tantemats ovnsbakte pannekake med både grønnsaker, ost og skinke blir dette behovet ivaretatt, og selvfølgelig er det ingenting i veien for at eventuelle barn kan få vanlige, pannestekte pannekaker med søtt tilbehør på sin tallerken, mens vi voksne koser oss med noe mer mettende.

Som fyll til pannekaken har Tantemat valgt klassikere som spinat, ost og skinke, men du kan velge andre ting å ha på om du ønsker det, for eksempel fetaost, sorte oliven, skiver av spekepølse, hakket paprika…, det er bare å ta det du selv liker. Så får du også din egen personlige vri på denne retten. Det meste passer til denne basis ovnspannekaken.

Server den som en varm lunsj, eller spis den til middag. Nystekte baguetter og smør smaker godt ved siden av.

 

 

 

OVNSPANNEKAKE MED SPINAT, OST OG SKINKE

TID: 50-60 minutter, inklusive steketid på 30-40 minutter.

Ovnstemperatur: 225ºC

Et ildfast fat på ca. 20 x 30 cm

 

Nok til 4 personer som lunsj, eller 2-3 personer som middag

 

OVNSPANNEKAKEN

 

Du trenger:

 

 

  • 3 egg
  • 2 dl hvetemel
  • 6 dl melk
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts hvit pepper (helst nykvernet)
  • Smør til å smøre det ildfaste fatet med

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 225ºC.

Visp sammen eggene og litt av melken. Tilsett melet og visp til en jevn røre. Bland i resten av melken samt salt og pepper.

La røren stå og svelle mens du gjør klart fyllet.

 

 

FYLL

 

Du trenger:

 

 

  • 300 gr tint, frossen spinat
  • 150 gr gulost
  • 50 gr soltørkede tomater
  • 1 grønn chili (kan utelates)
  • 6-12 skinkeskiver

 

Slik gjør du:

Smør det ildfaste fatet med smør.

Legg den frosne spinaten i en sil og la den tines. Klem ut mest mulig av vannet når den er tint.

Skjær osten i ca. 1 cm terninger.

Del de soltørkede tomatene i mindre biter. Rens chilien for frø og finhakk den.

Fordel den tinte spinaten i bunnen av fatet. Hell røren forsiktig over og fordel ostebitene utover. Så skal ovnspannekaken inn i stekeovnen og resten av fyllet legges på etter at den er stekt:

Sett fatet inn på midterste rille og la ovnspannekaken stekes i 30-40 minutter. Kjenn på den ved å trykke på den med baksiden av en skje etter 30 minutter. Hvis den kjennes fast er den ferdig stekt. Hvis ikke, lar du den stå litt til.

Ta fatet ut av ovnen og fordel straks hakket chili, soltørkede tomater og skinke på toppen. Strø over litt grønt, for eksempel noen persilledusker, til pynt. Server med en gang, mens den er helt varm og fluffy.

 

Nystekte baguetter og smør smaker deilig ved siden av. Og husk å sette frem salt og pepperkvern, så hver enkelt kan krydre på egen tallerken, om de ønsker det.

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *