Home / Tilbehør / Salater / Pastasalat med fetaost og oliven
23 mai, 2017

Pastasalat med fetaost og oliven

Posted in : Salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Pasta er godt og enkelt tilbehør og passer til det meste, men ved å tilføre noen ekstra ingredienser og gjøre den om til en salat, blir den straks mer spennende. Tantemat har gitt denne oppskriften en gresk vri, med blant annet fetaost og sorte oliven, slik at den får mye smak og står godt til blant annet karbonadekaker. En tzatziki ved siden av vil gjøre at smakene understreker hverandre og det hele får et sydlandsk preg.

Som dressing til denne salaten bruker Tantemat tomatpesto, som du enkelt kan lage selv, eller du kan bruke kjøpt pesto hvis du foretrekker det.

Tantemat har lagt inn lenker til både tomatpesto og tzatziki lenger ned i dette innlegget, slik at du får opp oppskriftene direkte. Når det gjelder karbonadekaker kan du klikke på følgende lenke: Rødbetesalat med blåmuggost til onkels «hotte» karbonadekaker, som inneholder to forskjellige oppskrifter på karbonadekaker.

Både tomatpesto og tzatziki kan lages dagen i forveien, slik at du har dem klar til bruk, og det samme kan du selvfølgelig med karbonadekakene også!

 

 

 

PASTASALAT MED FETAOST OG OLIVEN

TID: Ca. 30 minutter.

Til 6 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 350 gr pasta (Tantemat foretrekker skruepasta, men du kan også bruke andre typer)
  • 150 gr fetaost
  • 1,5 dl sorte oliven uten sten
  • 1,5 dl soltørkede tomater
  • 200 gr små, søte tomater
  • 150 gr agurk
  • 1 liten rødløk
  • 2 ss olje fra glasset med de soltørkede tomatene
  • 2 ss tomatpesto (Oppskriften finner du ved å trykke på denne lenken: Tomatpesto, eller bruk en ferdig kjøpt)
  • 1 ts knust, tørket oregano

 

 

Slik gjør du:

Kok pastaen etter anvisning på pakken. Tøm av vannet og bland straks inn olje og tomatpesto.

Del fetaosten i små terninger. Skjær de soltørkede tomatene i mindre biter. Del ferske tomater i to eller fire og skjær agurken i 0,5 cm tykke skiver som du igjen deler i fire. Skjær løken i tynne båter eller små terninger.

Bland pasta, fetaost, soltørkede tomater, oliven, løk, ferske tomater, agurk og oregano forsiktig sammen….

 

 

og hell blandingen over på et serveringsfat.

 

 

Server pastasalaten mens den ennå er lun.

Denne salaten passer utmerket til karbonadekaker, og har du Tzatziki som saus ved siden av blir det ekstra godt, siden den vil harmonere med smakene i pastasalaten!

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *