HomeTilbehør Grønnsaker Sukkerertstuing

Sukkerertstuing

Posted in : Grønnsaker, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , ,

Når de norske, søte sukkerertene og de første gulrøttene kommer, passer det å lage et sommerlig middagstilbehør – sukkerertstuing! Den er rask å lage og smaker kjempegodt ved siden av stekte kjøttpølser. Kok noen nye poteter til, og du har en deilig og lettlaget sommermiddag!

Denne oppskriften er til 2 personer, så skaler opp om du skal lage til flere!

 

 

SUKKERERTSTUING

TID: 15-20 minutter

Til 2 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 250 gr nye (norske) sukkererter
  • 220 gr nye (norske) gulrøtter
  • 2 ss romtemperert smør
  • 2 ss hvetemel
  • 1/2-1 ts salt
  • Ca. 1/2 ts hvit pepper

 

Slik gjør du:

Begynn med å lage «beurre manie», det vil si en blanding av like deler hvetemel og smør som skal brukes som jevning.

Kna sammen smør og hvetemel ved hjelp av en gaffel, som vist på bildet under, til du får en helt jevn blanding. Sett den til side, den skal brukes som jevning når grønnsakene er kokt.

 

 

Skyll og rens ertene ved å dra av den seige tråden på toppen av ertebelgen og skrubb gulrøttene (det er ikke nødvendig å skrelle nye gulrøtter). Del ertebelgene i 2-3 deler og gulrøttene først i to på langs og så i 2-3 mm tynne skiver. (Gulrøtter trenger litt mer varmebehandling enn sukkererter og bør derfor deles tynt opp for at de skal få lik koketid).

 

 

Ha både sukkererter og gulrøtter i en kasserolle og tøm over vann til det står såvidt over. Kok opp…..

 

legg på lokk og la det småkoke i 2 minutter.

Jevn grønnsakene ved å ha i en klatt av beurre manie om gangen og rør godt ut mellom hver, til du synes du har fått en passe tykk stuing. (Det kan godt være at du ikke trenger all jevningen, og da kan du fryse resten til senere bruk). La det såvidt småkoke i 4 minutter for å unngå melsmak.

Smak til med salt og pepper, og sommerens beste stuing er klar for servering!

 

Vel bekomme!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *