Home / Forretter / Fisk / Laksetartar med kapers og tomater
2 juli, 2019

Laksetartar med kapers og tomater

Posted in : Fisk, Forretter, Laks on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

En laksetartar smaker alltid godt som en liten forrett, men passer også inn på et buffetbord! Den er rask å lage og «mild og snill» slik at den kan falle i smak hos de fleste, men sett gjerne frem tabasco til å dryppe over, i tilfelle noen ønsker å «jazze» den opp litt.

Lager du denne forretten tidlig på våren, er det luksus å kunne pynte den med blomster fra ramsløk og/eller gressløk, som du ser på oppslagsbildet. Det både smaker godt og ser fint ut!

 

 

 

LAKSETARTAR MED KAPERS OG TOMATER

TID: 20-25 min.

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 200 gr lakseloin/laksefilet uten skinn og ben
  • 4-5 små tomater
  • 1-2 små rødløk
  • 1-2 ss kapers
  • 2-3 ss hakket gressløk
  • 1-2 ss nypresset sitronsaft
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2-1 ts salt (helst flaksalt eller salt fra kvern)
  • 1/4-1/2 ts sort pepper (helst nykvernet, som har mer smak)
  • 4 ss lettrømme (1 stor ss til hver porsjon)

Til pynt: Blomster fra gressløk og/eller ramsløk, grønne blader fra basilikum, tynne skiver av rødløk, tynne tomatbåter eller hakket gressløk.

 

Slik gjør du:

Skjær laksefilét, løk og tomater opp i ca. 4 x 4 mm biter. Hvis tomatene er veldig saftige kan du fjerne innholdet med frø. Hvis de ikke er veldig saftige er ikke det nødvendig. Hakk gressløken fint.

Ha alt i en bolle sammen med kapers (ikke ta med laken den ligger i), gressløk, …

 

 

sitronsaft, olje, salt og pepper. Begynn med de minste mengdene som er angitt i oppskriften, og smak om du vil ha i mer av noe. Kapers gir en fin saltsmak, løk gir «crunch» og sødme og tomater gir fruktighet. Tartaren skal være mild, men ha nok salt til at de andre smakene fremheves og nok sitronsaft til at smaken blir frisk. Pepper og gressløk tar du i så mye av som du selv liker. Oljen skal avrunde smaken. Når du har funnet frem til den perfekte blandingen for deg, er laksetartaren klar for servering!

 

Fordel tartaren i fire fine glass og legg en stor spiseskje rømme på toppen. Er det vår og du er så heldig å ha blomster fra ramsløk eller gressløk til å pynte med er det lekkert, men ellers kan du bruke både basilikumblader, tynne skiver av rødløk, tynne tomatbåter og gressløk, som vist på bildet under.

 

 

Vel bekomme!

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *