Home / Ingredienser fra naturen / Bær / Rognebær- og eplegele, Del 1
27 august, 2019

Rognebær- og eplegele, Del 1

Posted in : Bær, Ingredienser fra naturen on by : tantemat Stikkord: , , ,

Fra august og utover blir rognebærene modne, og da bør en benytte anledningen til å plukke en bærepose eller to, for senere, når de norske eplene kommer i butikken, å lage en deilig rognebær- og eplegele. Den passer spesielt godt til vilt og lam, men kan også brukes til pateer av forskjellig slag.

I år er det spesielt mye rognebær, og trærne henger tunge av de røde klasene. Tidligere ble det sagt at de skulle ha en frostnatt først, men det er mer praktisk å plukke bærene så fort de er modne og så legge dem i fryseren.  Det gjør samme nytten som en frostnatt, nemlig at sødmen i bærene utvikles.

Til denne oppskriften trenger du 2 liter ferdig rensede rognebær, noe som tilsvarer omtrent en stor bærepose med rognebærklaser. Fjern alle kvister, blader og stygge bær, slik at du har bare fine og uskadede bær igjen. Skyll dem godt og legg dem i fryseren, og så er det bare å vente på at eplene kommer. Sammen med rognebærene gir de god smak, og gjør geleen stiv.

 

Dette er Del 1 av rognebær- og eplegele, siden de norske, syrlige eplene som egner seg så godt til denne geleen ennå ikke er kommet i butikken. Del 2 følger i oktober, og i mellomtiden ligger de rensede rognebærene dine klar i fryseren og venter på fortsettelen!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *