HomeGODE RÅD Hvordan skålde, flå og dele opp tomater på en enkel måte

Hvordan skålde, flå og dele opp tomater på en enkel måte

Posted in : GODE RÅD on by : tantemat Stikkord: ,

Slik skålder og flår du tomater, fjerner frøene og deler dem opp.

 

Skjær et lite kryss i skinnet på toppen av tomatene.

DSC_8611

Kok opp en kasserolle med så mye vann at det vil dekke tomatene. Når vannet fosskoker trekker du kasserollen fra platen og legger tomatene oppi vannet……

DSC_8614

og lar dem ligge der i noen sekunder, til du ser at skallet begynner å løsne. Tøm av vannet og skyll tomatene under iskaldt vann.

DSC_8616

Dra det løsnede skinnet av tomatene.

Del tomatene i to, og så hver halvdel i 4 skiver på langs. Fjern frøene, gjerne ved hjelp av en teskje (og ta gjerne vare på innholdet og frys det ned til senere bruk, se TIPS til slutt i dette innlegget) ….

DSC_8620

og del opp tomatkjøttet i passe biter. Husk å skjære bort stilkfestet på tomatene, slik du ser på bildet under.

DSC_8623

 

 

TIPS: Innholdet som du skraper ut av tomatene kan du bruke til å lage tomatsuppe av. Oppskrift på den finner du under lenken Tomatsuppe (restemat).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *