Home / SNACKS OG TAPAS / Tunfiskrøre på sprøtt underlag
29 juni, 2021

Tunfiskrøre på sprøtt underlag

Posted in : SNACKS OG TAPAS on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Har du lyst på noe smått og godt å servere til en drink eller et glass vin, eller til å ha på tapas- eller buffetbordet? Her får du oppskrift på to forskjellige typer tunfiskrøre som kan fylles i butterdeigsskåler, legges på små toast eller i blader av endivsalat, og som smaker deilig når man bare har lyst på en liten munnfull.

Den ene typen er blandet med små biter av søtlige Pariseragurker og er behagelig mild, mens den andre har chili som en av flere smakstilsetninger og har litt mer bitt. Er du ikke så glad i chili, er det helt greit å utelate den.

Det som gjør denne småretten ekstra god, er at den myke tunfiskrøren får en kontrast i det sprø underlaget, derfor bør den fylles i butterdeigsskåler eller legges på toast kun like før servering, siden de ellers fort vil bli påvirket av fuktigheten i røren og bli myke og slappe. For bladene av endivsalat betyr ikke det noe, så de kan gjerne fylles litt på forhånd.

 

 

 

 

TUNFISKRØRE PÅ SPRØTT UNDERLAG

TID: Ca. 15 minutter

Til 6-8 personer

 

Du trenger:

 

 

Til: Sprø underlag å fylle røren i eller legge den på

  • Tynne butterdeigsskåler (Mini-croustades), og/eller
  • Tynne, sprø toast (Melba rounds), og/eller
  • Endivsalat (om du ikke får tak i det, kan du bruke hjertebladsalat istedet)

 

Til: Tunfiskrøre med Pariseragurk

  • 1 boks tunfisk i olje (170-185 gr tunfiskinnhold)
  • 1/2 dl majones (Tantemat foretrekker å bruke Coops ekte majones, siden den er mild i smaken. Alternativt kan du bruke Mills lettmajones)
  • Ca. 1/2 ts salt
  • Ca. 1/4 ts sort pepper
  • Ca. 1 ts nypresset sitronsaft
  • 1 stor ss kapers (ikke ta med lake)
  • 1 stor ss hakket rødløk
  • 2 ss hakket Pariseragurk

 

Til: Tunfiskrøre med chili og grønnpepper

  • 1 boks tunfisk i olje (170-185 gr tunfiskinnhold)
  • 1/2 dl majones (Tantemat foretrekker å bruke Coops ekte majones, siden den er mild i smaken. Alternativt kan du bruke Mills lettmajones)
  • Ca. 1/2 ts salt
  • Ca. 1/4 ts sort pepper
  • Ca. 1 ts nypresset sitronsaft
  • 1 stor ss kapers (ikke ta med lake)
  • 1 stor ss hakket rødløk
  • 1 ts finhakket, rød chili
  • 1 toppet ts syltet grønnpepper (ikke ta med lake)
  • 1 stor ss hakket, rød spisspaprika
  • 1 stor ss hakket slangeagurk

 

Slik gjør du:

Fremgangsmåten er den samme for begge tunfiskrørene.

Hvis det er mye olje i boksen med tunfisk (det kan variere etter hvilken produsent de kommer fra), bør du tømme ut mesteparten av den. Ha alle ingrediensene til røren i en bolle …….

 

 

og bland alt godt sammen. Smak til, kanskje vil du ha i mer salt, pepper og sitronsaft enn det som står i oppskriften. Det kan nemlig variere hvor mye smak det er i utgangspunktet på de forskjellige typene tunfisk på boks som er å få kjøpt.

 

Så snart tunfiskrørene er blandet sammen er de klar til å fylles i tynne, sprø butterdeigskopper, legges på toast eller blader av endivsalat. Ved servering kan du pynte med granateplekjerner, hakket gressløk, dill eller lignende, alt etter hva du liker og har for hånden! Nyt småmaten sammen med noe godt å drikke, som selvfølgelig også kan være alkoholfritt, for den som foretrekker det. For eksempel er et glass blå farris med noen dråper Roses Lime i er et friskt og godt alternativ!

 

 

Vel bekomme!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *