HomeHovedretter Lun kikertsalat med chorizo

Lun kikertsalat med chorizo

Comments : 2 Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Pølser, Salater on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Kikerter er rike på proteiner, fiber, mineraler, vitaminer og sporstoffer og har en positiv effekt på både kolesterol og blodsukker, så en salat med slike små «sunnhetsbomber» er noe en bør unne seg med jevne mellomrom! Den beste grunnen til å spise dem er likevel at de rett og slett smaker kjempegodt! Blandet med friske og fargerike grønnsaker og krydret chorizopølse, er dette en lettlaget, næringsrik og mettende middagsrett som kan spises som den er, eller med grovt brød og smør til om du vil at den skal være ekstra mettende. Om du lager en mindre porsjon, kan salaten også være en av flere retter på et buffé- eller tapasbord.

I denne oppskriften har Tantemat tatt med både søtt (rosiner) og syrlig (grønt eple), fordi det gir en ekstra smaksopplevelse og harmonerer godt med de øvrige ingrediensene.

Den typen chorizopølse som brukes i denne oppskriften er rå og skal stekes, men det finnes også speket chorizo, så velg den varianten du foretrekker eller får tak i. Det er ikke nødvendig, men luner du den kommer smaken bedre frem.

 

 

 

LUN KIKERTSALAT MED CHORIZO

TID: Ca. 50 minutter

Til 4 personer

 

Du trenger:

 

 

  • 1 chorizo (270 gr) (chorizo til steking eller speket chorizo)
  • 2 pk kikerter (380/230 gr)
  • 1 rød (spiss)paprika
  • 10 gr fersk ingefær
  • 1 dl olivenolje
  • 2-4 ss nypresset sitronsaft
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts sort pepper
  • 1/2-1 rød eller grønn chili (med eller uten frø. Kan også utelates)
  • 3 røde stjerneløk eller 1/2 vanlig rødløk
  • 2 store ss sorte, stenfrie oliven (her brukes oliven som ligger i olje, men du kan også bruke oliven som ligger i lake)
  • 1 neve gule rosiner
  • 3-4 store stilker vårløk
  • 1/2 grønt, syrlig eple
  • 100 gr Fetaost
  • 1 dl hakket, frisk persille

 

Slik gjør du:

Sil laken fra kikertene og skyll dem godt i rennende, kaldt vann. La dem stå og renne av.

Hvis du bruker rå chorizo skal den stekes som angitt på pakningen. Hvis du bruker speket chorizo fjerner du eventuelt seigt skinn og skjærer dem i ca. 3 mm skiver.

Rens paprikaen for frø og hvite hinner og del den opp i små biter.

Skrell ingefær og finhakk den.

Skjær chilien i tynne ringer med frø, eller del den i to på langs, fjern frøene og skjær den i tynne strimler.

Rens stjerne/rødløken og skjær den i tynne skiver eller båter.

Del oliven i to eller skjær dem i skiver.

Rens vårløken og skjær den i 3-4 mm skiver.

Fjern kjernehuset fra eplet og skjær det opp i ca. 1/2 cm terninger. Drypp gjerne over noen dråper sitronsaft og vend inn, for å unngå at eplebitene blir mørke.

Kutt Fetaosten i ca. 1 cm terninger.

Hakk persillen.

 

 

Varm opp olivenoljen i en kasserolle på noe over middels varme og ha i kikerter, paprika, og ingefær. Hvis du bruker speket chorizopølse bør den has i samtidig, slik at den blir lun og smaken kommer bedre frem. La det surre i oljen i 2-4 minutter med forsiktig omrøring, slik at alt blir gjennomvarmet. Smak til med salt og pepper og rør inn sitronsaft.

Bland inn de andre ingrediensene, bortsett fra Fetaosten, som skal blandes forsiktig inn helt til slutt så den ikke smuldrer opp. Hell salaten over på et serveringsfat, og middagen er klar! Spis den som den er, eller ha grovt brød og smør til.

 

 

Vel bekomme!

 

 

2s COMMENTS

2 thoughts

  • Turid Inger Valen
    mars 11, 2022 at 7:15 pm

    Nydelig salat som var crispy og mettende👍Denne skal jeg bruke både som lunch og middag. Fin kombinasjon av smaker, jeg likte veldig godt det syrlige innslaget sammen med grønnsakene og den krydrete chorizoen. Anbefales virkelig😊

    • tantemat
      mars 12, 2022 at 2:23 pm

      Hei, Turid! Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Så glad for å høre at salaten falt i smak! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *