1 mai, 2015
Hel ovnsbakt uer med asiatiske smaker
Comments : 1 Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: asiatiske smaker, chili, Hel bakt uer, Hel ovnsbakt uer, hvitløk, ingefær, lime, sitron, sjalottløk, skrelling av ingefær
Uer er ikke lett å få tak i siden den nå er rødlistet, men hvis du er heldig og kommer over en i fiskedisken, er dette en veldig god måte å tilberede den på. Ingefær, chili og hvitløk, sammen med sitrusfrukter, gir den et asiatisk preg. Ved å tilsette sjalottløk, får man noe mer mildhet og sødme. Tantemat synes dette er kjempegodt, men det kan kanskje bli litt «barskt» for dem med sarte smaksløker! Isåfall er det bare å redusere mengden krydder.
HEL, OVNSBAKT UER MED ASIATISKE SMAKER
2 personer:
Du trenger:
- 1 hel uer, ca. 1,5 kg.
- 3 sjalottløk
- 1 lime i båter
- 1 sitron i båter
- 2 røde chili
- 20 gram fersk ingefær
- 3-6 hvitløksfedd
- Flaksalt
- Svart pepper
Chili, ingefær og hvitløk renses og kuttes i små terninger. (For tips om lettvint skrelling av ingefær, se TIPS nedenfor). Sjalottløken finhakkes.
Slik gjør du:
Vask og rens ueren, og skrap bort skjellene. Ved å legge fisken under vann mens du gjør dette, unngår du at skjellen spruter utover.
Klipp ut gjellene
Klipp av sporden og finnene. OBS! Vær forsiktig så du ikke stikker deg på de spisse finnene!
På hver side av fisken skjærer du tre snitt inn til benet.
Ringle litt god olivenolje i en ildfast form/panne og legg fisken i.
Stikk en lime- og sitronbåt i hvert av snittene på oversiden av fisken.
Strø over sjalottløk, chili, ingefær og hvitløk.
Press saften av resten av lime- og sitronbåtene over fisken.
Strø på salt og pepper. Ringle over god olivenolje til slutt.
Dekk formen tett til med aluminiumsfolie, sett den midt i ovnen på 165 grader Celsius og la fisken bakes i 1 time. (Den tåler å stå lenger, men senk da varmen til 70 grader den siste tiden).
Server direkte fra formen, og ha mer flaksalt og sort pepper til den som ønsker det, sammen med lime- og sitronbåter.
Kokt jasminris passer til.
Vel bekomme!
TIPS: Lettvint skrelling av ingefær med teskje:
One thought on : 1
Hei, dette er en kommentar.
For å slette en kommentar, er det bare å logge inn og se på innleggets kommentarer. Der vil du ha muligheten til å redigere eller slette kommentarer.