HomeKaker og desserter Nøttebunn med myntekaramell

Nøttebunn med myntekaramell

Comments : 6 Posted in : Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , ,

En enkel og kjempegod kake som ALLE vil ha oppskriften på! Både store og små elsker den. Noen som fikk smake denne kaken synes den var så god at de kalte den «crazy» karamellkake! Men da hadde jeg hatt i ganske mange myntedråper! Så prøv deg frem med mengden myntedråper. Jeg bruker 5, men hvis du er veldig glad i myntesmaken, kan du sikkert ta opptil 10!

Jeg serverte en gang kaken til to av mine tanteunger, som da var 4 og 5 år gamle. De startet med å spise bunnen først. Så spiste de kremen, og til slutt brukte de laaang tid på å spise karamellfyllet. De sa ikke et ord, bare satt der dypt konsentrert og spiste kake!

 

 

Her kommer oppskriften, som er passe til en kakering på 20 cm:

 

NØTTEBUNN MED MYNTEKARAMELL

 

Nøttebunn:
3 eggehviter
150 gram melis
75 gram pecannøtter
75 gram hasselnøtter

Mal nøttene grovt med kvern og bland det med melis.
Bland i eggehvitene (de skal ikke piskes)

Ha bakepapir i bunnen av kakeformen (fest det med ringen), og smør sidene med smør. Fyll i nøtterøren og jevn ut overflaten.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader Celcius i 25-30 minutter.

Prøv med en fyrstikk om den er ferdig stekt. Når du stikker fyrstikken i kakebunnen skal det ikke sitte noe på den når du tar den opp igjen.
La kaken avkjøles på rist, løsne kaken fra kanten rundt med en skarp kniv og legg den over på et serveringsfat.

 

Karamellfyll:
2 dl kremfløte
60 gram melis
1/2 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
5 peppermyntedråper (fås på apotek)

Kok opp kremfløte, melis og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Skru ned varmen og la karamellen småkoke over svak varme i 25-30 minutter, til den er passe tykk. Pass på å røre ofte så det ikke brenner seg. Ta kasserollen av platen og rør i vaniljesukker og peppermyntedråper.

La karamellen avkjøles og ha den utover nøttebunnen.
NøttebunnMedMyntekaramellPå

 

Kremen på toppen:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kakao til å sikte over
Pisk kremfløten til en myk krem sammen med vaniljesukker og bre over kaken.
Avslutt med å sikte kakao over til slutt.

Pynt gjerne med litt sitronmelisse, mynteblader eller for eksempel tørkede blomsterblader om du ønsker det. Selv serverer jeg den ofte bare med kakaodryss, som vist på bildet under.

 

Vel bekomme!

 

NøttebunnMedMyntekaramellFerdigKake

 

 

TIPS 1: Det som er bra med denne kaken, er at du kan bruke mandler og/eller hvilke som helst nøtter i bunnen, og de kan brukes hver for seg eller i et hvilket som helst blandingsforhold seg imellom. Har du rester av nøtter igjen etter jul, for eksempel, er dette en lur måte å bruke dem på.

TIPS 2: Hvis du ønsker det, kan du bruke mer eller mindre peppermynte i karamellfyllet. Eller du kan også helt droppe det. Kaken blir like god, uansett!

TIPS 3: Nøttebunnen kan lages i god tid før du skal bruke den. Bare pakk den godt inn i plast og legg den i fryseren. Der holder den seg lenge, og den tiner også raskt.

TIPS 4: Du kan også fryse bunnen med karamell på. For å unngå at karamellen skal klebe seg fast i innpakningen, setter du bunnen i en litt større kakering og tetter med folie øverst før du trekker en plastpose tett utenpå. Det tar litt plass i fryseren, men er en veldig praktisk måte å fryse ned kake på.

 

NøttebunnMedMyntekaramellPåMedFolie

6s COMMENTS

6 thoughts

 • Ole
  juni 18, 2015 at 11:01 pm

  Den her va også faaaaarlig god 😀

  • tantemat
   juni 19, 2015 at 3:46 pm

   Hei, Ole! Morsomt at du sier det! Og hvem liker vel ikke karamell?? Hilsen Tante

 • Ragnhild Soløy Tjeldflåt
  juni 23, 2015 at 11:53 am

  En av de aller beste ?. En riktig luksus dessert kake, den ble svært godt mottatt de heldige som fikk ta del i denne herligheten ?.

  • tantemat
   august 6, 2015 at 4:03 pm

   Hei, Mari! Takk for hyggelig kommentar og gratulasjon! Husk at lakseretten er ekstra god på våren, med gjøksyre! Snart er ferien over, og da kommer det flere oppskrifter. Klem fra meg

 • Ingrid Neergaard
  januar 1, 2018 at 12:18 pm

  Dette var en topp konfektkake vi nøt 1. juledag hos tantemat. Den skal prøves ved neste anledning.

  • tantemat
   januar 8, 2018 at 2:30 pm

   Hei, Ingrid! Glad du satte pris på kaken og vil prøve den. Den er enkel å lage og faller i smak hos de fleste! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *