2 mai, 2015
Nøttebunn med myntekaramell
Comments : 6 Posted in : Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: crazy, myntedråper, myntekaramell, Nøttebunn
En enkel og kjempegod kake som ALLE vil ha oppskriften på! Både store og små elsker den. Noen som fikk smake denne kaken syntes den var så god at de kalte den «crazy» karamellkake! Men da hadde jeg hatt i ganske mange myntedråper! Så prøv deg frem med mengden. Jeg bruker 5, men hvis du er veldig glad i myntesmaken kan du sikkert ta opptil 10! Og for den saks skyld kan du også helt droppe myntedråpene, kaken blir kjempegod uansett!
Jeg serverte en gang kaken til to av mine tanteunger, som da var 4 og 5 år gamle. De startet med å spise bunnen først. Så spiste de kremen, og til slutt brukte de laaang tid på å spise karamellfyllet. De sa ikke et ord, bare satt der dypt konsentrert og spiste kake!
Her kommer oppskriften, som er passe til en kakering på 20 cm:
NØTTEBUNN MED MYNTEKARAMELL
Nøttebunn:
3 eggehviter
150 gram melis
75 gram pecannøtter
75 gram hasselnøtter
Mal nøttene grovt med kvern og bland det med melis.
Bland i eggehvitene (de skal ikke piskes)
Ha bakepapir i bunnen av kakeformen (fest det med ringen), og smør sidene med smør. Fyll nøtterøren i formen og jevn ut overflaten.
Stekes midt i ovnen ved 175 grader Celcius i 25-30 minutter.
Prøv med en fyrstikk om den er ferdig stekt. Når du stikker fyrstikken i kakebunnen skal det ikke sitte noe på den når du tar den opp igjen.
La kaken avkjøles på rist, løsne kaken fra ringen rundt med en skarp kniv, fjern bakepapiret fra bunnen og legg den over på et serveringsfat.
Karamellfyll:
2 dl kremfløte
60 gram melis
1/2 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
5 peppermyntedråper (fås på apotek)
Kok opp kremfløte, melis og sirup i en tykkbunnet kasserolle. Skru ned varmen og la karamellen småkoke over svak varme i 25-30 minutter, til den er passe tykk. Pass på å røre ofte så det ikke brenner seg. Ta kasserollen av platen og rør i vaniljesukker og peppermyntedråper.
La karamellen avkjøles noe og bre den utover nøttebunnen.
Kremen på toppen:
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
Ca. 1 ts kakao til å sikte over
Pisk kremfløten til en myk krem sammen med vaniljesukker og bre over kaken.
Avslutt med å sikte kakao over til slutt.
Pynt gjerne med blader av sitronmelisse, mynte eller for eksempel tørkede blomsterkronblader om du har. Tantemat har pyntet med tørkede kronblader fra ringblomst og kornblomst. Ta en titt på lenken Blomster som kakepynt hvordan du gjør det!
Kos deg med en deilig kake!
Vel bekomme!
TIPS 1: Det som er bra med denne kaken, er at du kan bruke mandler og/eller hvilke som helst nøtter i bunnen, og de kan brukes hver for seg eller i et hvilket som helst blandingsforhold seg imellom. Har du rester av nøtter igjen etter jul, for eksempel, er dette en lur måte å bruke dem på.
TIPS 2: Hvis du ønsker det, kan du bruke mer eller mindre peppermynte i karamellfyllet. Eller du kan også helt droppe det. Kaken blir like god, uansett!
TIPS 3: Nøttebunnen kan lages i god tid før du skal bruke den. Bare pakk den godt inn i plast og legg den i fryseren. Der holder den seg lenge, og den tiner også raskt.
TIPS 4: Du kan også fryse bunnen med karamell på, slik du ser på bildet under. Sett kakeringen på bunnen, legg over og pakk folien tett rundt kanten før du trekker en plastpose utenpå. Det tar litt plass i fryseren, men er en veldig praktisk måte å fryse ned kake på. Husk at kaken bør tines noen timer i kjøleskapet før du har på krem og pynter den.
6 thoughts
Den her va også faaaaarlig god 😀
Hei, Ole! Morsomt at du sier det! Og hvem liker vel ikke karamell?? Hilsen Tante
En av de aller beste ?. En riktig luksus dessert kake, den ble svært godt mottatt de heldige som fikk ta del i denne herligheten ?.
Hei, Mari! Takk for hyggelig kommentar og gratulasjon! Husk at lakseretten er ekstra god på våren, med gjøksyre! Snart er ferien over, og da kommer det flere oppskrifter. Klem fra meg
Dette var en topp konfektkake vi nøt 1. juledag hos tantemat. Den skal prøves ved neste anledning.
Hei, Ingrid! Glad du satte pris på kaken og vil prøve den. Den er enkel å lage og faller i smak hos de fleste! Hilsen Tantemat