HomeHovedretter Hel ovnsbakt tungeflyndre

Hel ovnsbakt tungeflyndre

Comments : 4 Posted in : Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Dette er en enkel måte å tilberede tungeflyndre på, men den tar litt tid. (Ventetiden kan du jo benytte til å spise en forrett, f.eks. kokte, grønne asparges med smør og flaksalt! Du finner oppskrift til det på bloggen min).

2 personer

2 tungeflyndrer, hver på ca. 400 gram
Sorte oliven i olje
Flaksalt
Olivenolje

Vask og tørk tungeflyndrene, og klipp bort sporden og finnene på siden.
Ovnsbakt tungeflyndre1

Ringle olivenolje i en form som er stor nok for begge flyndrene og legg dem i.
Ringle olivenolje over flyndrene og strø over med litt flaksalt.
Ha over ca. 1 halv kopp sorte oliven.
ovnsbakt tungeflyndre2

Dekk formen godt med folie, og bak fisken midt i ovnen ved 140 grader Celsius i 1 time. (De tåler også å stå en halvtime lenger, men da bør du senke temperaturen til 65 grader Celsius den siste halvtimen). Flyndrene er klar når fiskekjøttet løsner fra benet. Test ved å stikke en kniv inn ved ryggbenet og forsøk å løfte fiskekjøttet.

ovnsbakgt tungeflyndre3

Trekk skinnet av ved servering.
Server mer oliven, flaksalt, nykvernet pepper, olivenolje og sitronbåter til å presse over ved siden av.

Kokte mandelpoteter smaker godt til.

Vel bekomme!

ovnsbakt tungeflyndre4

4s COMMENTS

4 thoughts

  • Anders Marino Neby Bratlie
    februar 19, 2016 at 6:02 pm

    Ser at du som mange andre matbloggere skriver at man skal ringle olje over noe.. Hva i all VERDEN er det dere mener med det? Skal jeg klirre olje over maten? Skal jeg sno olje over maten?

    • tantemat
      februar 22, 2016 at 1:40 pm

      Hei, Anders! Å ringle olje over maten betyr at man heller olje forsiktig fra en flaske eller boks med helletut. Da kommer det mindre olje enn om man heller olje fra en flaske eller boks uten helletut. Håper det var oppklarende. Hilsen Tantemat

      • Anders Marino Neby Bratlie
        mars 3, 2016 at 12:26 am

        OK. Hvorfor bruker dere da ikke ord som f eks drysse (Som da betyr å spre små mengder)?
        Det er ekstremt forvirrende når dere matbloggere bruker ord som ikke betyr noe i nærheten av hva dere trur de ordene betyr.

        • tantemat
          mars 3, 2016 at 3:02 pm

          Hei igjen, Anders! Veldig fint å få tilbakemelding fra dere som bruker bloggen! Jeg har brukt ordet ringle fordi jeg mener at det er et helt vanlig uttrykk å bruke (ref. at du sier i din første kommentar at både jeg og andre matbloggere bruker det). Begrepet drysse vil jeg bruke når det handler om å strø over noe tørt, som for eksempel pepper, salt, urter o.l. Men jeg skal ta dine kommentarer med meg og prøve å bruke ord og uttrykk som ikke kan misforstås. Og du er selvfølgelig velkommen til å komme med kommentarer senere igjen, om det er noe du synes er uklart! Hilsen Tantemat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *