12 mai, 2015
Kokt grønn asparges med smør og flaksalt

Nydelig og enkel forrett
2 personer
1 bunt grønn asparges
I kokevannet:
Salt
Sukker
Til servering:
Godt smør
Flaksalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Knekk av den nederste delen av aspargesen for å få bort den trevlete enden.
Skrell nedre del av stilken.
Kok opp nok vann til å dekke aspargesen. Kasserollen må være stor nok til at aspargesen kan ligge flatt. Ha i 1 ts sukker og 1 ts salt.
Legg i aspargesen og gi den et oppkok. Trekk kasserollen av platen og vent 1/2-1 minutt.
Ta opp aspargesen med pølseklype eller hullsleiv og legg dem på tallerkenen.
Høvle straks en skive kaldt smør (Kviteseidsmør eller Rørossmør er ekstra godt) og legg det over aspargesen.
La hver person strø på flaksalt og evt. nykvernet pepper etter smak.
Nydelig forrett, særlig på våren, når det kommer ny asparges fra Europa. (Eller aller helst norsk asparges, når den er i sesong i juni).
Vel bekomme!