14 mai, 2015
Lettstekt laks med asparges, mangosalat og gjøksyre
Posted in : Blomster og blader, Forretter, Hovedretter, Ingredienser fra naturen on by : tantemat Stikkord: asparges, gjøksyre, Grønn asparges, laks, Lettstekt laks, mango, mangosalat, rød chili, Spisspaprika
Dette er en rett med friske og gode smaker som egner seg både som middag, forrett og lunsj. Til forrett eller lunsj beregner du halv mengde pr. person.
4 personer
800 gram laksefilet (200 gram pr. person)
Salt
Pepper
Krydre laksefileten godt med salt og pepper og stek den raskt på begge sider i en varm panne med olje, og del den i skiver på ca. 0,5 cm.
2 bunter asparges
1 ts salt
1 ts sukker
Skyll aspargesen og knekk av og kast den nederste delen av stilken, som er trevlete. Skrell aspargesstilken.
Kok opp vann i en kasserolle som er vid nok til at aspargesen kan ligge flatt i den. Når vannet har kokt opp har du i sukker og salt og lar det løses opp før du legger i aspargesen. La den få et oppkok, trekk kasserollen til side og vent 1/2-1 minutt før du tar opp aspargesen. Da er den kokt, men har fremdeles sprøheten.
Mangosalat:
1 spisemoden mango, skåret i biter
1 rød spisspaprika, skåret i biter
1 liten rødløk, skåret opp i mindre biter
3 vårløk, skåret i ringer
1 rød chili, renset for frø og skåret i tynne strimler
1 avocado, skåret i biter
Saft av 1/2 lime
Olivenolje
Flaksalt
Nykvernet, sort pepper
Mango, paprika, rødløk, vårløk og chili blandes i en bolle.
Ha over saft av lime, olivenolje, flaksalt og pepper og bland inn.
Ha til slutt i avocado og bland forsiktig, så ikke salaten blir «grøtete».
Legg laks i skiver på serveringsfat og legg asparges og mangosalat ved siden av. Pynt med gjøksyre. (Gjøksyre kan du plukke i skogen fra begynnelsen av mai).
TIPS: Mangosalaten kan gjøres istand dagen i forveien og stå i kjøleskapet. Da blander du alle ingrediensene, unntatt avocadoen, som du kutter opp og blander forsiktig inn i siste liten før servering.
Vel bekomme!