HomeIngredienser fra naturen Granskudd i olje + «lettkokte» granskudd

Granskudd i olje + «lettkokte» granskudd

Posted in : Ingredienser fra naturen, Skudd on by : tantemat Stikkord: , , , , ,

Når de nye granskuddene kommer om våren, har de en syrlig, frisk smak og er gode å bruke til mat. De er fulle av C-vitaminer. Her kommer oppskrift på granskudd i olje samt «lettkokte» granskudd. Husk å skylle de nyplukkede granskuddene godt og tørke dem forsiktig med tørkepapir før du bruker dem. (Se bilder av granskudd nederst).

Granskudd i olje

2 dl granskudd + 2 dl granskudd
1,5 dl ekstra virgin olivenolje + eventuelt litt mer for etterfylling

Ha oljen og 2 dl granskudd i en liten kasserolle og varm forsiktig opp til litt mer enn fingervarmt. Du vil se at granskuddene endrer farge og blir blasse. Rør rundt, legg på lokk og trekk kasserollen fra platen. La dem stå i ca. 10 minutter, og press så forsiktig på granskuddene i oljen. Dette gjør man for å få ut smaken og syren i granskuddene. La det stå til oljen er blitt kald og sil den. (Ta vare på de «lettkokte» granskuddene).

Ha de siste 2 dl friske granskuddene i et glass som er passe stort til å romme skuddene. Tøm over den silte oljen. Tøm eventuelt over mer olivenolje slik at oljen står over granskuddene. Kan brukes med en gang, men tåler også godt i stå i kjøleskapet til senere bruk!

Granskudd i olje kan du bruke på skiver av rå laks, til kjøttkaker eller til vilt. Eller prøv deg frem og finn ut hva du liker å kombinere dem med!

«Lettkokte» granskudd.
De «lettkokte» granskuddene som ble silt fra oljen, kan du blande med litt flaksalt og sette i kjøleskapet til senere bruk. De smaker godt til f.eks. stekt eller ovnsbakt kylling, eller til stekt sei.

Vel bekomme!

Granskudd på gren2

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *