HomeTilbehør Poteter Mandelpotetmos med hvitløk

Mandelpotetmos med hvitløk

Posted in : Poteter, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , ,

Potetmos er godt, og potetmos med hvitløk er enda bedre! Den passer spesielt godt til retter med lam, for eksempel ovnsbakt lammeskank med eksotisk krydder. (Du finner oppskrift til det på bloggen min). Ellers er potetmos selvfølgelig godt til både pølser og karbonader. Eller til hva som helst annet. Din smak avgjør!

 

 

MANDELPOTETMOS MED HVITLØK

Til 2-3 personer 

 

Du trenger:

1 kg mandelpoteter
2-3 hvitløksfedd
100 gram smør (gjerne Kviteseidsmør eller annet godt smør)
1 dl H-melk
Flaksalt
Hvit pepper

 

Slik gjør du:

Skrell mandelpotetene og del dem i biter. Skrell hvitløksfeddene og del i biter. Ha det i en kasserolle og fyll på vann så det så vidt står over potetene. Legg på lokk og la det få et oppkok. Skru av varmen og la potetene stå noen minutter, til du ser de er møre. Tøm av vannet og stapp potetene.
Bland i smør og melk til en smidig stappe. (Avhengig av hvor mye stivelse det er i potetene, kan det være nødvendig å ha i mer eller mindre enn det som står i oppskriften her). Smak til med flaksalt og hvit pepper.

 

Vel bekomme!

 

TIPS: I en potetstappe kan man bruke mer eller mindre smør og melk, eventuelt fløte. Jeg bruker mest smør fordi jeg synes det gir en bedre og mer fyldig smak, i tillegg til at det tilfører en fin saltsmak. Og bruker man mest smør, er det greit å bruke helmelk istedenfor fløte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *