HomeKaker og desserter Granskudd-parfait

Granskudd-parfait

Posted in : Kaker og desserter on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

Uansett årstid smaker det godt med is! Dessuten kan den lages i stand i god tid i forveien om du skal ha gjester, så slipper du å stresse med dessert i siste liten. Denne parfaiten har jeg servert flere ganger og alltid fått god tilbakemelding på, så den kan trygt anbefales! Og granskuddsirup er kanskje en litt uventet ingrediens i en parfait?

 

GRANSKUDD-PARFAIT
6-8 porsjoner (Passer til en form som tar minst 1,8 liter)

 

Du trenger:

  • 1 vaniljestang
  • 6 eggeplommer (se nederst for tips om hvordan du tar vare på eggehvitene)
  • 1 1/2 dl sukker
  • 6 dl kremfløte
  • 2 ss glukose (fås på apotek)
  • 1/2-1 dl granskuddsirup (se lenken Granskuddsirup om du vil lage din egen)

 

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø til eggedosis. Ha i glukose og pisk den forsiktig inn. (Hvis glukosen er kald og seig, sett boksen i varmt vann en stund på forhånd, så blir den lettere å få ut av boksen og piske inn i eggedosisen. Glukose gir parfaiten en litt seigere og bedre konsistens).

Pisk kremfløten til en myk krem og bland den forsiktig inn i eggedosisen.

Fyll halvparten av blandingen i formen. (Se nedenfor for gode tips om å ha plastfolie i formen før fylling og nedfrysing). Ringle forsiktig over halvparten av granskuddsirupen. Fyll over resten av blandingen og ringle til slutt over resten av granskuddsirupen.

 

 

Dekk til og sett i fryseren i minst 5 timer.
Før servering, la parfaiten tine i kjøleskap i 1/2 time. Da får den en mykere konsistens, og smaken kommer bedre frem.

Server mer granskuddsirup i en liten mugge ved siden av.

Vel bekomme!

 

TIPS 1: for nedfrysing: Legg plastfolie i formen før du skal fylle den opp som forklart ovenfor.

 

Sett den fylte formen i fryseren og la den stå til overflaten har stivnet. Ta den ut og legg plastfolie oppå. Trekk en plastpose over det hele, sug ut luften og sett på klype.

 

Granskudd-parfaitPakketForFrysing

 

 

Tett pakket på denne måten holder isen seg lenge i fryseren. Når du skal bruke den er det enkelt å bare løfte parfaiten ut av formen før servering. Hvis du ikke skal bruke hele, skjærer du bare noen skiver av den, og så er det enkelt å legge den tilbake i formen igjen etterpå og sette den inn i fryseren igjen. Renslig og lettvint!

TIPS 2: I denne oppskriften brukes bare eggeplommene, og du får eggehviter til overs. Ikke kast dem! Eggehviter tåler godt å fryses. Ta dem opp og tin dem 1-2 døgn i kjøleskap før bruk. Selv om de har vært frosset kan de både stivpiskes og ellers brukes på akkurat samme måte som om de var ferske.
Frysing av eggehvite

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *