13 juli, 2015
Grønn supersuppe med gulrotgress og spinat

I år har vi sådd gulrøtter i en stor krukke på terrassen (se bilde nederst i innlegget), og selvfølgelig blir det en masse planter som kommer opp. Disse små, grønne delikatessene kan brukes på mange måter, f.eks. i salat eller som suppe. Her får du oppskrift på en lettlaget og god suppe med gulrotgress i. Og siden alt spiselig grønt er sunt, uten at jeg kan liste opp alle de gode stoffene her, så har jeg valgt å kalle den en supersuppe. Om du ikke har selvsådde gulrøtter, så kan du bruke det grønne av gulrøtter du kjøper. Pass bare på at de er økologiske, så er du sikker på at de ikke har vært sprøytet.
Her kommer oppskriften, som er nok til 6-8 personer, som forrett.
100 gr gulrotgress (se TIPS nedenfor)
200 gr spinatblader
1 rød chili
3 stilker vårløk
2 fedd hvitløk
1 gul løk
2ss hvetemel
3 ss smør
1 l vann
2 terninger grønnsaksbuljong
Evt. salt og pepper
Revet parmesan til servering
Hakk løk og hvitløk og surr det forsiktig i smøret i en kasserolle til det blir blankt. Ha i hvetemelet og rør til det blir jevnt. Ha i smuldrede buljongterninger, grovhakket gulrotgress, grovhakket vårløk, spinatblader, finhakket chili (uten frø) og vannet. La det kokes opp og la det koke forsiktig i 10 minutter. Ha suppen i en blender og kjør til den er fin og jevn og ha den tilbake i kasserollen. La den få et oppkok, og så er den klar til servering!
Ved servering har du over litt revet parmesan og pynter med en ringblomst.
Sett frem flaksalt og pepper, i tilfelle noen ønsker å krydre ved bordet.
Vel bekomme!
TIPS 1: Som sagt, kan du bruke gulrotgress fra kjøpte gulrøtter. Hvis stilkene er grove fjerner du dem og bruker bare bladverket.
2 thoughts
Pingback: Pesto av Gulrotgress, smakfult og sunt! - DIY bærekraft
ok