HomeForretter Grønn supersuppe med gulrotgress og spinat

Grønn supersuppe med gulrotgress og spinat

Comments : 2 Posted in : Forretter, Urter og blomster on by : tantemat Stikkord: , , , , , ,

I år har vi sådd gulrøtter i en stor krukke på terrassen (se bilde nederst i innlegget), og selvfølgelig blir det en masse planter som kommer opp. Disse små, grønne delikatessene kan brukes på mange måter, f.eks. i salat eller som suppe. Her får du oppskrift på en lettlaget og god suppe med gulrotgress i. Og siden alt spiselig grønt er sunt, uten at jeg kan liste opp alle de gode stoffene her, så har jeg valgt å kalle den en supersuppe. Om du ikke har selvsådde gulrøtter, så kan du bruke det grønne av gulrøtter du kjøper. Pass bare på at de er økologiske, så er du sikker på at de ikke har vært sprøytet.

GrønnSupersuppePåTallerkenen

Her kommer oppskriften, som er nok til 6-8 personer, som forrett.

IngredienserTilGrønnSupersuppeMedGulrotgress

100 gr gulrotgress (se TIPS nedenfor)

200 gr spinatblader

1 rød chili

3 stilker vårløk

2 fedd hvitløk

1 gul løk

2ss hvetemel

3 ss smør

1 l vann

2 terninger grønnsaksbuljong

Evt. salt og pepper

Revet parmesan til servering

Hakk løk og hvitløk og surr det forsiktig i smøret i en kasserolle til det blir blankt. Ha i hvetemelet og rør til det blir jevnt. Ha i smuldrede buljongterninger, grovhakket gulrotgress, grovhakket vårløk, spinatblader, finhakket chili (uten frø) og vannet. La det kokes opp og la det koke forsiktig i 10 minutter. Ha suppen i en blender og kjør til den er fin og jevn og ha den  tilbake i kasserollen. La den få et oppkok, og så er den klar til servering!

Ved servering har du over litt revet parmesan og pynter med en ringblomst.

Sett frem flaksalt og pepper, i tilfelle noen ønsker å krydre ved bordet.

Vel bekomme!

GulrøtterIPottePåTerrassen

 

TIPS 1: Som sagt, kan du bruke gulrotgress fra kjøpte gulrøtter. Hvis stilkene er grove fjerner du dem og bruker bare bladverket.

 

2s COMMENTS

2 thoughts

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *