HomeTilbehør Blomstersmør til fisk eller kjøtt

Blomstersmør til fisk eller kjøtt

Comments : 1 Posted in : Tilbehør, Urter og blomster on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Når man har blomster og urter i hagen eller på terrassen, har man et godt utgangspunkt for å lage et lekkert blomstersmør med både god smak og fine farger. Blomstersmør er et lettvint og godt alternativ til saus, og egner seg godt i sommerhalvåret, når en ønsker å ha det så lettvint som mulig. Lager du en god porsjon, er det enkelt å fryse ned og ta frem når du har behov for det. Med sitt høye fettinnhold trenger det kun kort tining i kjøleskap før bruk.

Blomstersmør egner seg til både bakt, stekt og grillet fisk og kjøtt. Hvilke urter du bruker, avgjør hva det passer best til.

FerdigBlomstersmør

BLOMSTERSMØR

Til 4 personer

IngredienserTilBlomstersmør

Dette trenger du:

  • 125 gr smør (bruk det smøret du liker best)
  • Ca. 1 ts friskpresset sitronsaft
  • 4 fedd hvitløk
  • Salt (helst flaksalt, som har en finere smak enn vanlig bordsalt)
  • Pepper
  • Urter og blomster som du har for hånden. Her har jeg brukt persille, blader og blomster fra blomkarse samt ringblomster og kornblomster. Ha i så mye grønt og blomster at det gir god smak og fin farge.

Slik gjør du:

Romtemperer smøret og ha det i en bolle. Knus hvitløksfeddene og ha i sammen med litt nykvernet pepper og salt. Ha i 1 ts sitronsaft. Bland alt dette godt sammen. Snitt blomster og urter fint og bland inn. Smak evt. til med mer salt, pepper, sitronsaft eller hvitløk, og ha evt. i mer urter og blomster. Smøret skal ha god smak og farge.

Fyll smøret i en liten skål og pynt med en blomst. Legges oppå varm fisk eller kjøtt slik at det smelter og gir smak og farge.

Vel bekomme!

Tips 1:

Blir det smør til overs, pakker du det godt inn og fryser det. Som sagt, trenger det kun kort tid i kjøleskap for tining.

Tips 2:

Bruker du urter som timian og rosmarin passer smøret best til kjøtt. Vil du ha noe som passer best til fisk, tar du persille, dill, gressløk og/eller estragon. Estragon og persille går også godt til kylling. Men selvsagt kan du bruke en hvilken som blanding, det er din egen smak som avgjør!

Tips 3: 

Vil du ha et smør med sting, kutter du 1/2-1 rød eller grønn chili og blander inn.

 

1 COMMENT

One thought on : 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *