HomeIngredienser fra naturen Plukking og tørking av vill oregano

Plukking og tørking av vill oregano

Posted in : Ingredienser fra naturen on by : tantemat Stikkord: , ,

På ettersommeren kan du plukke vill oregano i naturen. Den vokser på tørt, sandholdig underlag, både ute ved kysten og lenger inn i landet. Plukker du vill oregano og tørker, så vil den ha mer lukt og smak enn den du kjøper i glass på butikken.  Og ikke minst gir det deg gleden ved å være ute i naturen og skaffe deg det du trenger til din hjemmelagde pizza eller annen mat der du bruker oregano. Oregano kan brukes fersk også, men jeg synes smaken kommer best frem når den blir tørket.

OreganoBukett

Plukk så mye oregano som du orker. Ta bort stygge blader, skyll og rist av den vannet og bunt den sammen i passe store bunter. Henges til tørk på et tørt og luftig sted. Hvor lang tid det tar før den tørker avhenger av luftfuktigheten der du henger den, men det kan ta noen uker.

OreganoBuntTilTørking

Når planten er så tørr at du lett kan knuse bladene med fingrene, tar du den ned, risper bladene og blomstene av og fyller i tette og helst mørke glass.  Tørket og oppbevart på denne måten, har oreganoen lang holdbarhet.

TIPS: I oppskriften «Pizza med chilisterk tomatsaus», som jeg har lagt ut på denne bloggen, bruker jeg selvplukket og -tørket oregano.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *