HomeTilbehør Potetsalat med sennepsdressing

Potetsalat med sennepsdressing

Posted in : Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , ,

Denne potetsalaten er en enkel og grei måte å servere både poteter og grønnsaker på, og den gjør seg godt på en buffet. Dressingen er en mild og sødmefylt sennepsdressing, som du selvfølgelig kan lage skarpere med mer sennep i, om du ønsker det. Den passer spesielt godt som tilbehør til hamburgere og gode pølser.

Oppskriften på salaten er til 2 personer, men om du skal ha til flere, er det selvfølgelig bare å skalere opp oppskriften.

Oppskriften til dressingen kommer til slutt i innlegget her. Den er stor, og er nok til minst 4 salater. Den holder seg godt i kjøleskapet.

Potetsalat til 2 personer:

IngredienserTilPotetsalatMedSennepsdressing

600 gr små poteter

1 vårløk

1/4 rødløk

4 reddiker

Varme sukkererter:

100 gr sukkererter

1/2-1 kinesisk hvitløk, delt i 4 og så i tynne skiver

1/2 ss smør

1/2 ts sukker

Kok potetene, la dem avkjøles noe, og del dem opp i 2-4 biter. Ha over 1/2-1 dl sennepsdressing og rør forsiktig rundt, så dressingen fordeles over potetene. (Når dressingen fordeles over fremdeles lunkne poteter, vil potetene bedre trekke til seg smaken).

Del vårløken og rødløken i mindre biter og reddikene i tynne skiver, og tilsett i potetsalaten. Rør forsiktig sammen.

Til slutt de varme sukkerertene: La smøret smelte over lav varme i en vid kasserolle. Ha i sukkeret og bland det i smøret. Så har du i sukkerertene og den kinesiske hvitløken i tynne skiver og øker varmen. Rør rundt slik at ertene og hvitløken blir glasert med smør og sukker og blir varme, men pass på så de ikke brenner seg. Dette tar ikke mer enn et halvt minutt. Ha det over potetsalaten og bland alt, og så er salaten klar til servering!

Pynt med en blomst og noen grønne blader. Gjerne av blomkarse, hvis du har. Blomkarsen har nemlig en sennepsaktig smak som passer godt til denne salaten.

Vel bekomme!

PotetsalatMedSennepsdressingFerdig

Sennepsdressing (se TIPS nedenfor):

1 dl hvitvinseddik

2 ss honning

2 ss sennep

2 dl olivenolje

1 ts salt

1/2 ts hvit pepper

Bland alle ingrediensene sammen med en visp. Smak til med evt. mer salt eller pepper. Dressingen blir best om du lager den i stand i god tid, slik at smaken kan stå og utvikle seg.

TIPS 1: Denne sennepsdressingen er ment å være mild og balansert, så smak eventuelt til med mer sennep og/eller mer honning for å få frem både det skarpe fra sennepen og sødmen fra honningen. Bruk evt. litt mer salt for ytterligere å få frem smakene.

TIPS 2: Du kan lage en skarpere dressing om du ønsker det. Isåfall bruker du en skarp sennep som du liker, og har eventuelt i mer sennep enn det som står i oppskriften her.

TIPS 3: Hvis du lurer på hvorfor jeg bruker sukker på sukkerertene, så er et fordi litt sukker på grønnsaker alltid fremhever den gode sødmen i dem.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *