HomeForretter Bresaola med blomster

Bresaola med blomster

Posted in : Forretter, Urter og blomster on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Bresaola er en italiensk delikatesse som du kan lage en lekker forrett av på et øyeblikk. Et av de beste minnene Tantemat har, er en fantastisk god bresaola som vi fikk servert på en uterestaurant som lå helt nede ved Como-sjøen i Italia. Det var magisk! Enkel og smakfull mat i vakre og stemningsfulle omgivelser.

Selve bresaolaen er saltet og lufttørket biffkjøtt eller filet av okse, men den kan også være laget av hestekjøtt. Du får kjøpt den i dagligvarebutikker med godt utvalg, eller på småbutikker som spesialiserer seg på bl.a. italienske matvarer. Om du ikke får tak i bresaola, kan du bruke tynne skiver spekeskinke. Den har mer fett på seg, men det går godt likevel.

Med oppskriften som kommer her, blir denne retten en krysning av både italiensk og norsk, med noen norske og selvdyrkede ingredienser fra hagen på toppen av de italienske! Du legger den opp direkte på tallerkenen til hver enkelt, eller du kan legge opp på et stort serveringsfat så gjestene dine kan forsyne seg selv, om du vil ha den på en buffet.

Til hver person trenger du:

BresaolaMedBlomster

5-7 skiver bresaola/skinke

1-2 ts pinjenøtter

Revet parmesan

Noen blader av ringblomst

Blomkarseblomst til å pynte med

En god extra virgin olivenolje til å ringle over

Nykvernet, sort pepper og evt. flaksalt til servering

BresaolaMedBlomsterOppdekning

Legg opp bresaola/skinke som vist på bildet, og ringle over litt god olivenolje. Strø over pinjenøtter og riv over parmesan. Pynt med ringblomstblader og en blomkarseblomst.

Sett olivenolje, flaksalt og pepperkvern på bordet, så hver enkelt kan forsyne seg med det de ønsker.

Vel bekomme!

TIPS 1: Som nevnt ovenfor, kan du bruke tynne skiver skinke om du ikke får tak i bresaola. Den er vanligvis litt saltere enn bresaola, så vær forsiktig med å salte på toppen.

TIPS 2: Pinjenøttene blir enda bedre om du rister dem på pannen først. Varm en stekepanne til ganske sterk varme, legg i pinjenøttene og la dem få en gyllen farge. Det er viktig at du hele tiden rører i pannen eller rister på den, slik at nøttene blir jevnt gyldne og ikke brenner seg. Ha dem over på et tørkepapir og la dem avkjøles før du strør dem over retten.

TIPS 3: Her har jeg brukt blader av ringblomst som salat. Hvis du ikke har det i hagen din, kan du bruke rucola eller en annen type små, gode salatblader som du liker. Det er en fordel at de har en litt kraftig smak. Og du kan pynte med ringblomster istedenfor blomkarseblomster.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *