HomeTilbehør Smørkokte, nye gulrøtter

Smørkokte, nye gulrøtter

Posted in : Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

Å smørkoke gulrøttene er en tilberedningsmåte som egner seg spesielt godt når de er nye og ferske. I år har Tantemat for første gang dyrket gulrøtter i potte, og resultatet ser du på bildet nedenfor. Det ble ikke veldig mange og store gulrøtter, men underveis, fra de første gulrotspirene dukket opp og frem til gulrøttene nå er blitt såpass store at de kan høstes, har vi brukt både gulrotspirer og gulrotgress i diverse retter (se TIPS nedenfor), så vi synes likevel vi har fått fullt utbytte av gulrøttene vi sådde.

Med smørkoking kastes ikke næringsstoffene ut med kokevannet, og gulrøttene blir mer smakfulle. Disse gulrøttene passer godt til stekt torsk eller kylling, eller du kan spise dem bare for seg selv som en liten godbit.

 

 

 

GulrøtterIKasserollen

Smelt et par spiseskjeer smør (helst meierismør) i en kasserolle på middels varme.  Vask og skrubb gulrøttene godt. Del store gulrøtter opp i mindre biter, slik at alle bitene blir ganske jevnstore. Ha dem i kasserollen med smør, og strø over en klype sukker. (Dette er for å understreke sødmen i gulrøttene). Legg på lokk og la det surre ved forsiktig varme i 20-25 minutter. Rør i gulrøttene underveis, eller rist litt på kasserollen så de blir jevnt kokt. De er ferdig når de fremdeles har litt tyggemotstand.

Strø over hakkede urter ved servering. Her har jeg brukt estragon, men du kan bruke det du liker, for eksempel persille, gressløk, koriander, eller andre urter som du liker.

Ved servering har du over litt knust flaksalt og/eller nykvernet pepper, om du føler for det.

Vel bekomme!

SmørstekteGulrøtterTilServering

TIPS 1: Små gulrotspirer kan vaskes godt og brukes som grønt i salater. Gresset fra gulrøttene kan du bruke i Grønn supersuppe eller i Alt-mulig-pesto, som du også finner på Tantemat.no. Det smaker kjempegodt!

TIPS 2: Har du ikke dine egne, hjemmedyrkede gulrøtter, kjøper du fine, ferske gulrøtter i butikken og tilbereder på samme måte. Det blir (nesten!) like godt!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *