HomeHovedretter Grønn linsesuppe med sting

Grønn linsesuppe med sting

Posted in : Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , ,

Dette er en mettende og varmende suppe som passer godt på en kald høstdag. Den er enkel å lage, og du kan gjerne lage en større porsjon og fryse ned, slik at du har en lett tilgjengelig middag senere. Bare husk at hvis du fryser den ned, så er det lurt å ta den opp og sette den til tining i kjøleskapet dagen før du skal bruke den. Så er den bare å varme opp og klar til servering.

Den versjonen du får oppskriften på her har et varmt sting på grunn av fersk ingefær og en pølse med kraftig smak, men du kan godt lage den mye mildere om du ønsker det. Se TIPS nedenfor.

4 personer:

GrønnLinsesuppeMedStingServering

300 gr grønne linser

2 terninger hønsebuljong

6 gulrøtter

200 gr mandelpoteter

1 stor purre

20 gr fersk ingefær

4 fedd hvitløk

4 ss olivenolje

1 l grønnsaksbuljong (2 terninger)

250 gr Bravo (chorizo spicy extra)

GrønnLinsesuppeMedStingNærbilde

Linsene kokes forsiktig under lokk i rikelig med vann tilsatt buljongterninger i 15-20 minutter. De skal ikke kokes istykker, så pass på koketiden. De skal være såvidt al dente, slik at de har litt tyggemotstand. Sil fra linsene, men ta vare på buljongen for evt. å spe suppen med.

Dra skinnet av pølsen og del opp i mindre biter.

Skrell gulrøtter, poteter, hvitløk og ingefær og vask purreløken. Del alt opp i mindre biter. La det surre i olje i et par minutter, og hell oppi grønnsaksbuljongen. Legg på lokk og la dette koke forsiktig i en times tid. Ha det over i en blender og kjør suppen til en kremete og jevn blanding. Ha den tilbake i kasserollen og tilsett de kokte linsene og pølsen. La det få et oppkok, trekk kasserollen fra platen og la den stå i 5-10 minutter for at smaken skal få satt seg.

Hvis du synes suppen blir for tykk, er det bare å tilsette mer buljong, for eksempel noe av den du kokte linsene i.

Klipp over persille ved servering og ha brød og smør til, om du ønsker det.

Vel bekomme!

TIPS: Hvis du vil ha en mildere suppe, bruker du bare halvparten så mye ingefær, og en mildere pølse. Enten en vanlig chorizo, som er en god del mildere enn Bravo, eller vanlig kjøttpølse, om du heller foretrekker det.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *