21 september, 2015
Blomster som kakepynt

Det er mye fin kakepynt å få kjøpt, men du kan også lage din egen, av blomster som du selv kan så i krukker eller i hagen.
Både ringblomster og kornblomster er fine til å pynte kaker med. Smaken er ganske nøytral, og de blir et blikkfang fordi de har så klare farger. Fargen holder seg også godt ved tørking.
Enkle å tørke er de også. Riv av kronbladene, spre dem utover på et kjøkkenpapir og la dem ligge til tørk i romtemperatur i et døgn eller to. Fyll dem så på glass når du sikker på at de er helt tørre. Du kan blande dem sammen eller ha dem hver for seg, og så har du lekker kakepynt klar til bruk! De har lang holdbarhet.
TIPS 1: Blomstene kan godt brukes ferske også. Det er bare å rive av kronbladene og bruke dem som de er.
TIPS 2: Både kornblomster og ringblomster kan ha blomster i mange forskjellige farger, og desto mer variert fargene er, desto finere blir de som kakepynt!