HomeHovedretter Fisk Tunfisksalat med to sauser

Tunfisksalat med to sauser

Posted in : Fisk, Hovedretter, Salater on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , , ,

En salat fungerer godt som hovedrett når den inneholder protein, som denne, i form av tunfisk og egg. Proteiner gir god metthetsfølelse som varer. I tillegg får du i deg de gode karbohydatene i form av salat og grønnsaker. Server sausene siden av, så kan hver enkelt ta så mye eller lite som man ønsker. Den ene sausen er en rømmesaus med mild chilismak, som du får oppskrift på helt mot slutten av dette innlegget, den andre er basilikumpesto, som du finner lenke til helt til slutt i innlegget.

Tantemat har i sommer hatt både sorte tomater og småløk i potte på terrassen, og på bildet ser du at jeg har brukt dem i denne salaten. De sorte tomatene er grønne inni, og smaker nesten som litt lite modne plommer, og småløken er mild og god. Gode, røde tomater som du får kjøpt i butikken samt vanlig rødløk gjør imidlertid samme nytten, selv om det en har dyrket selv alltid smaker ekstra godt! Du kan jo prøve selv på egen terrasse eller i hagen din til neste år! Gå på en hagemesse, og se hvilke fristelser du finner!

Her kommer oppskriftene på salaten og sausene!

 

TUNFISKSALAT

 

Til 4 personer

 

 

 

Du trenger:

 • 400 gr tunfisk fra boks (i olje eller vann)
 • 2 røde paprika
 • 2 røde chili (kan sløyfes)
 • 4 egg, hardkokte
 • 2 små bokser mais, tilsammen ca. 400 gr
 • 4 tomater (se TIPS nedenfor)
 • 1 hode isbergsalat
 • 1 rødløk (se TIPS nedenfor)

 

Slik gjør du:

Ta tunfisken ut av boksen og la oljen renne av. Del opp tunfisken i mindre biter. La maisen renne av i et dørslag. Hardkok eggene (10 min.) og del dem i båter. Del paprika, tomater og slangeagurk i passe «munnfullstore» biter. Del rødløken først i to og skjær den så i tynne skiver. Riv opp salaten opp i mindre biter eller skjær den i skiver.  Rens chilien for frø og skjær den opp i små biter.

Legg opp salaten med ingrediensene hver for seg, som vist på bildet. Server sausene ved av.

 

Vel bekomme!

 

 

RØMMESAUS MED TABASCO:

 

Du trenger:

 • 4 ss lettrømme
 • 2 ss majones
 • 1 ss tomatpure
 • 1 1/2 – 2 ts tabasco
 • Salt
 • Pepper

 

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene til sausen sammen og smak til med noen salt- og pepperkorn. Lag gjerne sausen i god tid og la den stå i kjøleskapet så smakene får utvikle seg.

Den andre sausen er basilikumpesto, som du finner oppskrift til ved å klikke på lenken nedenfor. Du kan også bruke løpstikkepesto eller alt-mulig-pesto istedet. Du finner oppskriften ved å klikke på lenkene nedenfor.

basilikumpesto

løpstikkepesto

alt-mulig-pesto

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *