HomeHovedretter Rødbetesalat med tyttebærsyltetøy til vilt

Rødbetesalat med tyttebærsyltetøy til vilt

Posted in : Hovedretter, Kjøtt, Salater, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Det er morsomt å bruke norske rotgrønnsaker i sesongen, og rødbeter er en smakfull rotfrukt som man godt kan bruke mer av og som gjør seg godt i en salat! Tyttebærsyltetøyet gjør at salaten får en lekker fruktighet som gir mersmak! Har du hjemmelaget tyttebærsyltetøy er det aller best, men hvis ikke, bruker du kjøpt.

Tantemat synes denne rødbetesalaten passer aller best til vilt, men du kan like gjerne bruke den til stekt okse- eller kalvekjøtt, karbonader eller pateer. Dessuten gjør den seg godt på en buffé. Selv har Tantemat her brukt kjøpte baconburgere.

Salaten kan serveres kald, men smaker aller best når rødbetene fremdeles er litt lune. Det fremhever den gode smaken.

Rødbetesalat med karbonader kan du godt servere som lørdags- eller søndagsmiddag. Og vil du sette en ekstra spiss på måltidet, kan du servere en rødvin laget på druen Cabernet Sauvignon ved siden av, f.eks. Lindeman Bin 45 fra Australia. Den går veldig godt sammen med viltsmaken og fruktigheten i salaten!

RødbetesalatMedTyttebærKlarTilServering

Rødbetesalat til 4 pers.

6 mellomstore rødbeter

1 rødløk

200-300 gr Fetaost

2 poser babyspinat

6 fedd hvitløk (kan sløyfes)

6 ss tyttebærsyltetøy

6 ss extra virgin olivenolje

3 ss balsamicoeddik (av den tykkere, søtlige typen)

Sett ovnen på 190ºC.

Vask og tørk rødbetene og smør dem inn med olivenolje. Legg dem i et ildfast fat og bak dem midt i ovnen i 1-1 1/2 time, avhengig av størrelsen. Kjenn på dem etter 1 time. Når de er ferdige skal det være mulig å stikke en tynn kniv inn til midten av dem. Hvitløksfeddene, gjerne urenset, legges inn sammen med rødbetene etter 1/2 time.

Ta rødbetene ut når de er ferdig bakt og la dem avkjøles noe.  Skrell dem og skjær dem opp i passe «munnfullstore» biter (se TIPS nedenfor). Rens hvitløksfeddene om du ikke gjorde det før du la dem inn, og del dem i mindre biter.

Skrell rødløken og skjær i små terninger.

Ha rødbeter, hvitløk og rødløk i en bolle og bland med olje og balsamicoeddik.

Ha i Fetaost skåret i terninger og spinatblader som er godt vasket og bland alt forsiktig.

Dander på fat og legg skjeer med tyttebærsyltetøy utover salaten til slutt.

Vel bekomme!

TIPS: Siden rødbeter lett setter farge på det meste, kan det være en idé å bruke gummihansker når du renser dem, og legge dobbelt bakepapir på skjærefjølen når du skal dele dem opp.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *