HomeHovedretter Fisk Stekt laks med pasta og pesto

Stekt laks med pasta og pesto

Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , , ,

Alle liker laks! Her får du oppskrift på en rask og lettlaget laksemiddag. Den smaker aller best med din hjemmelagede pesto, men har du ikke det, kan du bruke kjøpt pesto. Her har jeg brukt to typer, basilikumpesto og chilipesto, men du kan også bruke løpstikkepesto. Lenkene til oppskriftene på pesto finner du lenger ned i dette innlegget.

 

STEKT LAKS MED PASTA OG PESTO

Til 4 personer

(Se TIPS 1 nedenfor for rekkefølgen av tillagingen).

 

Du trenger:

 

  • 800 gr – 1 kg laksefilet uten skinn og ben

 

Melblanding til å vende laksefiletene i: (for glutenfri laks, se TIPS 2 nedenfor)

 

Slik gjør du:

Skråskjær 1/2 cm tykke skiver av laksefileten.

Bland hvetemel, estragon, salt og pepper og vend lakseskivene i melblandingen. Rist av dem overskudd av mel.

Stek skivene raskt i smør på over middels varme, slik at de får en fin stekeskorpe. De tynne skivene trenger ikke lang tid, så vær nøye med å snu dem ganske raskt for å unngå at de blir tørrstekte. Legg dem over i et ildfast fat og sett dem inn i 60ºC varm stekeovn for å holde dem varme.

 

Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av i et dørslag. Bland evt. inn litt olivenolje for å unngå at de kleber seg for mye sammen. Her har Tantemat brukt flerfarget sløyfepasta (farfalle), men du kan bruke en hvilken som helst pasta som du liker.

 

Grønnsaker:

 

Du trenger:

  • 2 poser sugar snaps sukkererter
  • 1 liten rødløk
  • 1/2 ts sukker
  • 2 ss smør

 

Slik gjør du:

Smelt smøret i en kasserolle og ha i sukkeret (sukker fremhever sødmen i grønnsakene). Skru opp varmen litt, og ha i rødløk skåret i tynne båter samt sukkerertene. Sett på lokk og rist kasserollen, så både rødløken og sukkerertene blir gjennomvarme. De skal ikke ha mer varmebehandling enn at de fremdeles er friske og sprø når du serverer dem. Det tar kun 1/2 – 1 minutt.

 

Server den stekte laksen med pasta, pesto og grønnsaker!

Chilipesto Basilikumpesto Løpstikkepesto

 

Vel bekomme!

 

 

 

TIPS 1: Forslag til rekkefølge av tillagingen:

Begynn med å koke opp vannet til pastaen, sånn at det er klart til å koke pastaen i når du har kommet godt i gang med å steke laksen. Laksen kan holdes varm i ovnen til pastaen er ferdig.

Grønnsakene tar veldig kort tid, så det er det siste du gjør istand før servering. Får de for mye varmebehandling blir de slappe og uten den friske sprøheten.

TIPS 2: Om du vil ha denne retten glutenfri, trenger du ikke vende laksen i mel- og krydderblanding. Det holder å bare krydre den.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *