7 oktober, 2015
Toast med blåmuggost, pære og tyttebær
Posted in : Kaker og desserter, Ost on by : tantemat Stikkord: blåmuggost, dessertvin, pære, Sauternes, søt, sprø, temperert, toast, tyttebærsyltetøy
Dette er en smakfull liten dessertbit. Enkel å gjøre i stand i siste liten, og lekker å se på.
Serverer du den til fest, kan du gjerne servere en søt dessertvin ved siden av, f.eks. en Sauternes.
Beregn 3-4 toast til hver.
Du trenger:
Tynne, sprø toast, f.eks. Melba Rounds
En blåmuggost, f.eks. Selbu blå
Søte og modne pærer
Tyttebærsyltetøy (helst hjemmelaget, men kjøpt går også bra)
Legg tynne skiver blåmuggost på toasten. (Se TIPS nedenfor). Legg en pæreskive oppå, og topp til slutt med litt tyttebærsyltetøy.
Denne kombinasjonen er god fordi den salte og kraftige blåmuggosten går godt mot den søte og myke pæren. Tyttebærene gir det lille ekstra, nemlig en fin fruktighet.
Dessuten utgjør den sprø toasten en god kontrast til den myke osten og pæren.
Vel bekomme!
TIPS: Når man skal servere ost, er det alltid viktig å huske på at osten må være temperert, slik at den gode smaken fremheves. Det kan du gjøre ved å skjære opp osten mens den er kald, slik at du får fine skiver. Legg dem utover et fat og la det stå i romtemperatur noen få minutter før du legger osteskivene på toasten.