9 oktober, 2015
Sei med løk og fennikel
Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: fennikel, gul løk, rød løk, sei, seifilet, sitronpepper, sitronsaft
Sei er en smakfull og mettende villfisk som vi bør bruke mye oftere, og den trenger ikke ta mye tid å tilberede. Denne retten krever ikke mer enn 40-45 minutter, med opphakking av grønnsaker og tid i pannen. Server mandelpoteter til (de trenger kort koketid), så har du en perfekt hverdagsmiddag!
I denne oppskriften kombinerer Tantemat sei med to typer løk og fennikel. Fennikel er ikke så vanlig å bruke, men den har en mild, litt lakrisaktig smak som passer perfekt til fisk!
SEI MED LØK OG FENNIKEL
Til 4 personer
Du trenger:
- 1 kg seifilet uten skinn og ben
- 3 gule og/eller røde løk
- 2 purreløk
- 2 fennikel
- 2 fiskebuljongterninger
- 80 gr smør
- 4 ss sitronsaft
- Salt
- Pepper
- Sitronpepper
Slik gjør du:
Rens og del opp grønnsakene i passende biter. På fennikelen kan du også bruke de grønne stenglene, men de må skjæres i tynne skiver, siden de kan ha litt grove fibre.
Smelt smøret på middels varme i en vid panne med høy kant. Ha i grønnsakene….
og la dem surre til de er blanke. Rør med jevne mellomrom. Tilsett sitronsaft, strø over knuste buljongterninger, kvern over litt salt og pepper og rør rundt.
Legg seifileten over grønnsakene, kvern over litt salt, pepper og sitronpepper…..
og legg lokk på pannen. La den koke opp og så trekke forsiktig i 15-20 minutter, til du ser fisken er hvit og gjennomkokt.
NB! Det er ikke nødvendig å tilsette vann eller annen væske i denne retten, da både grønnsakene og fisken vil gi fra seg så mye væske at det blir passe med kraft i denne retten.
Server kokte poteter til denne retten. Gjerne mandelpoteter.
Vel bekomme!