19 oktober, 2015
Lekker laksesalat i sprø butterdeigskopper

Denne lekre laksesalaten i sprø butterdeigskopper smaker deilig til et glass hvitvin eller champagne, enten du velger å servere den til gjestene når de kommer, eller som forrett. Beregn 4 stk. til hver hvis du skal servere den som forrett.
LEKKER LAKSESALAT I SPRØ BUTTERDEIGSKOPPER
Til 4-6 personer
Dette trenger du:
- 100 gr rå laks (for eksempel Salma)
- 50-100 gr røkt laks (seTIPS 1 nedenfor)
- 75-100 gr rødløk (se TIPS 2 nedenfor)
- 1 avocado
- 1/2-1 rød chili (se TIPS 3 nedenfor)
- 1-2 ss lettrømme
- Ca 2 ss presset sitronsaft
- Evt. flaksalt og sort pepper
- 1 ts lodderogn, ørretrogn eller lakserogn som topping på hver skål
- 1 pakke sprø butterdeigskopper (mini-croustader)
- Små basilikumblader, persille eller gressløk til pynt
Slik gjør du:
Skjær rå laks, røkelaks, rødløk og avocado i små terninger. Rens chilien for frø og finsnitt den. Bland alt med lettrømme og sitronsaft. Smak til om du trenger å ha i flaksalt og/eller nykvernet, sort pepper og/eller sitronsaft.
Fyll laksesalaten i små, sprø butterdeigskopper, topp med litt rogn og pynt med litt grønt (små basilikumblader, persille eller gressløk). Server straks (se Tips 4 nedenfor).
En hvitvin laget på druen sauvignon blanc smaker godt til. Evt. en champagne med endel syre.
Vel bekomme!
TIPS 1:
Hvor mye røkt laks du trenger, avhenger av hvor salt røkelaksen er. Begynn med 50 gr og smak deg frem til om du trenger mer.
TIPS 2:
Rødløk tilfører sødme og litt skarphet og noe «knasende» å tygge på. Begynn med 75 gr, og prøv deg frem til om du vil ha i mer.
TIPS 3: Er du glad i chili, tar du en hel i denne retten, men er du (eller en av gjestene) ikke glad i at det blir for sterkt, har du i en halv. Å droppe chilien kan også være et valg for den som ikke liker chili.
TIPS 4: Denne retten er absolutt best når butterdeigskoppene beholder sin sprøhet, så fyll butterdeigskoppene i absolutt siste liten før de skal serveres! Selve salaten kan du gjøre i stand noen timer i forveien og la stå i kjøleskapet til den skal fylles i skålene.
2 thoughts
Nam 🙂 Så lekkert det ble. Bra jobba.
Denne retten er så sinnsykt god. Jeg gleder meg veldig til å servere den som forrett en gang snart. Stor klem
Hei, Mari! Takk for lærerik dag med fotografering! Glad du likte denne retten! Klem til deg!