HomeHovedretter Fisk Smakfulle laksekarbonader

Smakfulle laksekarbonader

Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , ,

Laks er en anvendelig fisk, lett å få tak i og noe de aller fleste liker. Den kan tilberedes på mange forskjellige måter, tåler mye forskjellig krydder og kan varieres nærmest i det uendelige. Her får du oppskrift på Tantemats saftige og smakfulle laksekarbonader.

Som i mange andre oppskrifter bruker jeg også her chili som en ingrediens. Etter min smak gjør ikke chili karbonadene sterk i denne oppskriften, den gir dem bare en kraftigere og mer spennende smak. Men som alltid er det din smak som avgjør, så prøv deg frem med mer eller mindre chili, eller utelat den helt, om du ønsker det!

Disse laksekarbonadene liker jeg å servere med kokte poteter, pesto og grønnsaker eller en salat, men du kan også lage dem så store at du kan servere dem i brød som burgere.

 

SMAKFULLE LAKSEKARBONADER

Til 6-8 personer

 

Dette trenger du:

 

IngredTilSmakfulleLaksekarbonader3

 

  • 850 gr skinn- og benfri laksefilet
  • 150 gr røkt laks (kan erstattes av 150 gr ekstra laksefilet)
  • 1 ss potetmel
  • 3 egg
  • 1 1/2 dl helmelk (se TIPS 1 nedenfor)
  • 3 røde chili
  • 5 vårløk
  • 1 1/2 ts sitronpepper
  • 1-2 ts salt (se TIPS 2 nedenfor)
  • Smør til å steke i

 

Slik gjør du:

Del opp laksefilet og røkelaks i mindre biter. Vask og rens vårløken og del opp i små biter. Vask og rens chilien for frø og del opp i små biter. Ha alt i en matmølle sammen med potetmel, egg, melk, sitronpepper og salt og bland/kutt til farsen blir jevnt blandet og så fin som du ønsker den.

På bildet nedenfor ser du ingrediensene i matmøllen.

IngredTilSmakfulleLaksekarbIMikser2

 

 

Bilde av ferdigblandet farse.

LaksekarbFerdigMikset

 

Form kaker og stek i smør i en panne på noe over middels varme til de er pent gyldne og gjennomstekt, ca. 1-2 minutter på hver side. De er ferdig stekt når du presser lett på dem med stekespaden og kjenner at de er faste.

 

SmakfulleLaksekarbIStekepannen

Server laksekarbonadene varme, med kokte poteter, pesto, (BasilikumpestoAlt-mulig-pestochilipesto), grønnsaker etter eget ønske eller en salat. Istedenfor pesto kan du også ganske enkelt bruke en god, extra virgin olivenolje, evt. med sitronsmak.

Vel bekomme!

 

TIPS 1: Det varierer hvor fast en laksefilet er, så det kan hende at du må bruke mer eller mindre melk i denne oppskriften. Karbonadedeigen skal være fast, men samtidig ha en konsistens som gjør at det er lett å forme kaker av den.

TIPS 2: Røkelaks kan være ganske salt, så start med å tilsette 1 ts salt, stek en liten prøvekake og finn ut om du vil tilsette mer.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *