HomeHovedretter Fisk Stekt sei med potetmos og krydret soyasaus

Stekt sei med potetmos og krydret soyasaus

Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Sei er nydelig, mettende og villfanget fisk som burde brukes mye oftere! Den er ofte på tilbud i fiskedisken, så kjøp og legg i fryseren, sånn at du alltid har god og lettlaget middag for hånden.

Sei har en fast konsistens som gjør at den tåler litt kraftig og smaksrikt tilbehør. Her får du oppskrift på sei stekt på enkleste måte, bare krydret med salt og pepper, sammen med potetmos med vårløk i og en krydret soyasaus ved siden av. Dette er en sunn og smakfull middagsrett som du kan servere både til hverdags og fest!

I denne retten er det en fordel å starte med å lage sausen, siden det tar litt tid med finhakking av ingrediensene. Oppskriften på den får du derfor først, så følger oppskriften på potetmosen og til slutt den stekte seien.

 

STEKT SEI MED POTETMOS OG KRYDRET SOYASAUS

Til 4 personer

 

KRYDRET SOYASAUS

Du trenger:

 

DSC_8111

 

  • 3 røde chili
  • 3 hvitløksfedd
  • 30 gr fersk ingefær
  • 1 dl soyasaus
  • 1 dl god olivenolje

 

Slik gjør du:

Rens chilien for frø og skrell hvitløk og ingefær. Finhakkes.

Ha olivenolje og soya i en liten kasserolle og kok opp. Ha i finhakket chili, hvitløk og ingefær og gi et lite oppkok, og så er sausen klar for servering.

 

DSC_8117

 

 

POTETMOS

Du trenger:

 

DSC_8112

 

  • 1 kg mandelpoteter
  • 100 gr smør
  • 1,5 dl melk eller matfløte
  • 1 ts salt
  • 5 vårløk

 

Slik gjør du:

Skrell potetene og skjær dem opp i mindre biter. Ha dem i en kasserolle med så mye vann at det såvidt dekker, og kok dem møre. Hell av vannet og stapp potetene. Del smøret i mindre biter og rør inn i stappen litt etter litt. Spe med melk eller fløte til du får en smidig stappe. Smak til med salt.

 

DSC_8114

 

Til slutt rører du inn vårløk kuttet opp i små biter. Sett lokk på kasserollen og hold potetstappen varm mens du steker seien.

 

STEKT SEI

Du trenger:

  • 1 kg seifilet uten skinn og ben
  • Salt
  • Pepper
  • Smør til å steke fisken i

 

Slik gjør du:

Del seifileten opp i passe porsjonsstykker. Salte og pepre på begge sider og stek i smør i stekepanne på noe over middels varme, ca. 2-3 min. på hver side. Etterhvert som stykkene er ferdig stekt har du dem over på et ildfast fat og setter dem i stekeovnen på 70ºC så de holder seg varme.

SeiIStekepanne

 

 

Legg opp på fat og server den stekte seien med potetmos og krydret soyasaus. Pynt med søte, små tomater og en dillkvast.

 

Vel bekomme!

 

 

DSC_8115

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *