HomeHovedretter Fisk Stekt laks med varm paprika, pesto og pasta

Stekt laks med varm paprika, pesto og pasta

Comments : 1 Posted in : Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

I en travel hverdag er det lett å ty til laks, som både smaker og metter godt og trenger kort tilberedningstid.

I oppskriften du får her er også tilbehøret veldig raskt å lage, særlig hvis du allerede har din egen pesto stående klar i kjøleskapet. Hvis ikke, kan du bruke kjøpepesto eller rømme, eventuelt rømme med litt chilisaus i. Eller kanskje bare søt chilisaus.

Om du velger å lage din egen basilikumpesto til denne middagen, bør du starte med det. Er du flink til å planlegge, lager du pestoen dagen før. Se TIPS nedenfor om den mest praktiske rekkefølgen å gjøre ting i.

 

 

STEKT LAKS MED VARM PAPRIKA, PESTO OG PASTA

Til 4 personer:

 

DSC_8124

 

STEKT LAKS

Du trenger:

  • 800 gr – 1 kg laksefilet uten skinn og ben
  • Salt
  • Sitronpepper
  • Smør til å steke i

 

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 70ºC.

Skjær laksefileten på skrå i 1 cm tykke skiver og krydre med salt og sitronpepper på hver side. Stek dem raskt på begge sider i smør på noe over middels varme. Pannen skal være så varm at laksen får fin farge og stekeskorpe på hver side. Unngå at den blir gjennomstekt, så får du et saftigere resultat. Legg stykkene over i et ildfast fat etterhvert som de blir ferdig, og sett dem inn i stekeovnen på 70ºC for å holde dem varm mens pastaen kokes og tilbehøret gjøres klart.

 

VARM PAPRIKA

Du trenger:

  • 6-8 paprika i forskjellige farger, og gjerne spisspaprika, som er litt søtere
  • 2 små rødløk
  • 4 røde chili (kan sløyfes)
  • 15 gr smør til å steke i
  • 1/2 ts sukker (sukker fremhever sødmen i grønnsakene)

 

Slik gjør du:

Rens paprika for frø og hinner og skjær dem opp i mindre biter. Hvis du vil ha i chili deler du dem i to på langs, renser dem for frø og skjærer opp i centimeter-store biter. Rens løken og skjær opp i tynne båter.

Smelt smøret på middels varme i en stekepanne eller vid kasserolle, ha i sukker og rører rundt. Ha i paprika, chili og rødløk og stek det mens du rører. Pass på varmen så ikke grønnsakene blir brent. De skal bare bli gjennomvarme og smør/sukkerblandingen fordelt på dem. Det skal ikke ta mer enn 2-3 minutter. Trekk pannen/kasserollen av varmen og sett på lokk. Grønnsakene er nå klar for servering.

 

PASTA

I denne retten har Tantemat brukt sløyfepasta, men du kan bruke den pastaen du liker best. Kok den etter anvisningen på pakken.

 

Legg den stekte laksen opp på et serveringsfat, med de varme grønnsakene ved siden av. Server pesto og pasta ved siden av!

Tantemat vil anbefale basilikumpesto, men som sagt kan du også bruke kjøpepesto, rømme eller rømme med litt chilisaus i, eller bare søt chilisaus. Bruk det du selv liker best, eller sett frem litt forskjellig og la hver enkelt forsyne seg selv med det de liker.

Sett også frem salt (gjerne flaksalt) og pepperkvern, så hver kan krydre på tallerkenen etter egen smak.

 

Vel bekomme!

 

DSC_8128

 

TIPS angående rekkefølgen når du skal lage denne middagen:

Det som er viktig med denne retten, er at pastaen ikke bør bli ferdig lenge før laksen og den varme paprikaen, siden de har en tendens til å klebe seg sammen når de blir stående. (Å røre inn litt olje etter at du har hellet vannet av pastaen hjelper litt).

Paprikaen bør heller ikke bli ferdig lenge før laksen og pastaen. Blir den stående for lenge, vil den få for mye varmebehandling og falle sammen. Den smaker best når den fremdeles er sprø og har litt tyggemotstand.

DERFOR: Når alle delene av middagen går raskt å lage, kan det være lurt å gjøre det i følgende rekkefølge for å unngå at pastaen og paprikaen må stå og vente:

– Hvis du vil ha pesto og planlegger å lage den selv, er det lurt å starte med det. Aller best er det om du lager den dagen før, slik at den står klar i kjøleskapet. NB! Har du ferdig pesto, ta den gjerne ut av kjøleskapet en halv time før den skal serveres, slik at den får temperert seg og smaken kommer bedre frem.

– Rens og del opp paprika, løk og evt. chili, så de står klar til varmebehandling litt før pastaen er ferdig kokt.

– Del opp laksen og stek den, og sett den i stekeovnen for å holde den varm.

– Sett på pastaen til koking, og når det er ca. 7 minutter igjen til den er ferdig, setter du på pannen/kasserollen og varmer paprikaen med løk og evt. chili. Som sagt er det viktig at grønnsakene ikke blir stående for lenge og vente på at resten av middagen skal bli ferdig. De er best når de fremdeles er sprø og friske!

Så er laksen stekt, pastaen kokt og paprikaen varm, og alt er klart for servering!

 

 

DSC_8131

1 COMMENT

One thought on : 1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *