HomeHovedretter Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker

Ovnsbakte kyllinglår med grønnsaker

Posted in : Hovedretter, Kjøtt on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

De fleste foretrekker kyllingbryst, siden det smaker godt og er relativt raskt å tilberede, men lårene gir et saftigere og mer smakfullt resultat. Ta deg tid til å lage denne retten, som er en utmerket søndagsmiddag. Både store og små vil sette pris på den! Mørt kjøtt og masse smak! Den har ikke så mange ingredienser og er lett å forberede. Sett formen i ovnen og glem den i noen timer mens du gjør andre ting. Tilbehøret er også enkelt: Bak halvstekte baguetter og server ved siden av, eventuelt med godt smør. Pesto, gjerne din hjemmelagde, (basilikumpestoløpstikkepesto) er selvskrevent tilbehør.

 

OVNSBAKTE KYLLINGLÅR MED GRØNNSAKER

Til 4 personer:

Dette trenger du:

 

DSC_8149

 

 

 • 4 kyllinglår (helst økologiske, de er større og smaker bedre)
 • 6-8 paprika, gjerne forskjellige farger
 • 3-6 røde chili (kan sløyfes)
 • 5-10 hvitløksfedd
 • 2 rødløk
 • 400-600 gr små/halvstore tomater, gjerne forskjellige farger
 • 8-10 ss nypresset sitronsaft
 • 1 ts salt
 • 1/2 – 1 ts sort pepper
 • 4 ts tørket estragon
 • God olivenolje

 

Slik gjør du:

Skyll tomatene (de skal ikke deles opp).

Rens paprikaene for frø og hvite hinner og del dem opp i passe «munnfullstore» biter.

Rens rødløkene og del dem opp i tynne båter.

Rens chiliene for frø og hinner og del dem opp i mindre biter.

Fjern skallet på hvitløksfeddene (se på TIPS nedenfor hvordan du enkelt kan gjøre det).

Ringle litt olivenolje i en ildfast form og legg i alle grønnsakene. Strø over litt salt, pepper og tørket estragon.

Legg kyllinglårene oppå, krydre dem med salt og pepper og strø over tørket estragon.

Fordel sitronsaften over det hele, og ringle over 3-5 ss god olivenolje til slutt.

Legg lokk på formen, eller dekk den tett til med et dobbelt lag med aluminiumsfolie. Sett formen inn i nedre del i kald stekeovn og sett stekeovnen på 130ºC. Kyllinglårene trenger litt tid for å bli møre, så la formen stå i ovnen i 3 1/2 – 4 timer, så kjøttet blir saftig og godt.

 

DSC_8151

 

Selv om man ikke tilfører noe fuktighet i formen, annet enn noen spiseskjeer sitronsaft og olje, vil det danne seg  mye kraft av grønnsakene og kjøttet. Den fungerer som deilig saus til retten. Og du må gjerne gjøre som sør-europeerne: bruke baguettskivene til å dyppe i kraften så du får med deg all den gode smaken.

Server med baguetter, smør og pesto, og husk å sette frem flaksalt og pepperkvern så hver enkelt kan krydre etter egen smak på egen tallerken.

Vel bekomme!

 

DSC_8153

 

Sannsynligvis vil du ha mye kraft igjen etter middagen. Sil den og frys ned, så har du nydelig kyllingkraft til senere bruk, for eksempel til saus eller til supper. Mitt beste tips er å bruke denne kylllingkraften om du vil lage din egen teriyakisaus. Da blir den ekstra god!

 

TIPS: Å rense hvitløksfedd for skall gjør du enkelt på den måten Tantemat forklarer nedenfor, men NB! Pass på at både kniven og hendene dine er tørre når du gjør dette, så ikke hånden sklir på knivbladet og du skader deg!

Legg hvitløksfeddet på en fjøl og legg knivbladet på en stor kniv (det vil si den bredeste delen opp mot håndtaken) flatt mot feddet. Hold godt i knivens håndtak med den ene hånden og plasser den andre oppå knivbladet der det ligger mot hvitløksfeddet. Trykk sakte og hardt ned til du kjenner at hvitløksfeddet sprekker. Da har skallet løsnet og er lett å fjerne.

På denne måten slipper du å ha et eget kjøkkenredskap i skuffen kun for å fjerne hvitløksskall. Det blir fort fullt i kjøkkenskuffen når man skal ha egne redskaper for alle slike små operasjoner, så det beste er å klare seg med det man allikevel har i skuffen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *