HomeTilbehør Dressinger Seikaker med grønn chili

Seikaker med grønn chili

Posted in : Dressinger, Fisk, Hovedretter on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , , ,

Seikaker er sunn og god hverdagsmat, og slett ikke vanskelig å lage. Dessuten føles det alltid godt å kunne servere noe som du selv har laget fra grunnen av!

Her har Tantemat laget seikaker med grønn chili for å få en liten vri på dem. Det betyr ikke at de blir sterke, bare at de får litt mer smak enn vanlig! Men hvis du ikke liker chili, er det bare å droppe den. Bruk heller mer urter istedet, for eksempel gressløk, persille, estragon, dill eller annet. Gjerne i blanding. Og husk at det alltid er lurt å steke en prøvekake for å finne ut om du har hatt i nok krydder og urter. Så får du akkurat den smaken du ønsker!

Er du heldig og finner seifilet på tilbud i fiskedisken, så benytt sjansen til å lage en stor porsjon og frys ned i passe middagsporsjoner. Det tar litt tid, men til gjengjeld har du rask og lettvint middag å ty til senere. Ferdiglagede seikaker er lettvint å tine og varme opp, se TIPS 1 nedenfor.

 

SEIKAKER MED GRØNN CHILI

Til 4 personer:

Dette trenger du:

 

SeikakerMedGrønnChili5

 

 • 500 gr seifilet uten skinn og ben
 • 2 ts salt
 • 1 ts nykvernet pepper (hvit eller sort)
 • 2 ts potetmel
 • 2 egg
 • 2,5-3 dl melk eller fløte
 • 1 fedd hvitløk
 • 1 grønn chili
 • 1/2 liten purreløk
 • 3 ss hakket persille
 • 3 ss hakket gressløk
 • NB! Det er viktig at alle ingrediensene er kalde, gjerne kjøleskapskalde. Ellers vil kakene få en «grynete» konsistens.

 

Slik gjør du:

Del seifileten i mindre stykker. Rens chilien for frø og finhakk den og hvitløken. Hakk opp purreløken i små biter.

Kjør bitene av seifilet i foodprocessor sammen med saltet i noen sekunder. Ha i potetmel og halvparten av fløten og kjør til det er godt blandet. Ha så i eggene og bland godt inn. Fortsett så å spe med fløten til du har fått passe konsistens. Farsen skal være fast nok til å forme kaker og ikke flyte utover. Bland til slutt inn pepper, chili, hvitløk, purreløk og hakkede urter. Se bildeserien nedenfor.  (Se TIPS 2 nedenfor angående alternativ fremgangsmåte for blanding av farsen).

 

 

SeikakerMedGrønnChili4

 

SeikakerMedGrønnChili3

 

SeikakerMedGrønnChili2

 

SeikakerMedGrønnChili1

 

Stek en prøvekake, og kjenn om du vil ha i mer salt, krydder eller urter. Når du har fått den smaken du ønsker, steker du kakene pent gyldne i smør 2-3 minutter på hver side på noe over middels varme. Eller stek dem i fett fra andeconfit, om du har det. Kakene er ferdig stekt når du med et lett trykk med stekespaden kjenner at de er faste.

 

Server seikakene med kokte poteter og de grønnsakene du liker, eller en grønn salat.

Som saus ved siden av serverer Tantemat gjerne en kald, litt skarp saus med lodderogn i (kald saus med lodderogn til fisk ), men du kan like gjerne bruke rømme blandet med de urtene du selv foretrekker. Bruk gjerne de samme urtene som du har brukt i seikakene, for eksempel persille, gressløk, estragon eller dill, og eventuelt litt hvitløk.  Smak til med litt salt og pepper og noen sitrondråper.Vel bekomme!

 

DSC_8138

 

TIPS 1: Hvis du planlegger seikaker til middag neste dag, tar du dem opp av fryseren og tiner dem i kjøleskapet. Så kan du enkelt varme dem opp til middag neste dag, på denne måten: Ringle en ss olje i en panne som er vid nok til at kakene kan ligge flatt eller takstenslagt. Legg lokk på og sett pannen på platen, still den på lav varme og la seikakene varmes forsiktig mens du koker poteter og grønnsaker. Snu dem en gang underveis.

TIPS 2: Disse seikakene er laget i matmølle. Det er lettvint, men gjør at kakene blir ganske fine i konsistensen. Ønsker du grovere kaker, kan du male fisken i kvern med saltet først, og så blande inn de andre ingrediensene etterpå, for hånd eller i kjøkkenmaskin.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *