HomeTilbehør Dressinger Kald saus med lodderogn til fisk

Kald saus med lodderogn til fisk

Posted in : Dressinger, Sauser, Tilbehør on by : tantemat Stikkord: , , , , , , , , , ,

Her får du oppskrift på en kald saus som er lettvint og rask og lage, og som passer til veldig mye forskjellig av fisk (se Tantemats forslag nedenfor). Har du denne sausen stående i kjøleskapet, har du alltid en god saus klar til bruk. Og som vanlig er det slik at hvis du ikke liker sterk smak, så dropper du chilipastaen, eller du kan ta bare veldig lite av den. Smak deg frem til hva du liker.

 

KALD SAUS MED LODDEROGN TIL FISK

Til 6-8 personer

 

DSC_8162

 

 

Du trenger:

  • 2 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 2 ss ketchup (helst Heinz)
  • 1-3 ts chilipasta, for eksempel Sambal Oelek eller lignende. (Har du ikke chilipasta kan du bruke 3 finhakkede, røde chili uten frø)
  • 1/4 ts kajennepulver
  • 1/4 ts hvit pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ss søt sherry
  • 50 gr lodderogn

 

Slik gjør du:

Bland rømme, majones og ketchup godt. Tilsett  1 ts chilipasta/1 chili, kajennepulver, hvit pepper og salt. Smak på sausen og kjenn om du vil tilsette mer chilipasta/chili, pepper og salt. Rør inn sherry og bland inn lodderogn til slutt.

Du kan gjerne lage denne sausen i god tid før du skal bruke den, så smakene får satt seg. Den holder seg flere dager i kjøleskapet i et tett glass.

Denne sausen passer til det meste av fisk, både hvit og rød. For eksempel kokt, bakt eller stekt hvit fisk, laks eller ørret. Sausen passer også godt til Tantemats seikaker med grønn chili eller smakfulle laksekarbonader.  Prøv deg frem, og finn ut hvor du synes den passer best!

Vel bekomme!

 

DSC_8162

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *